© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Špargljeva omleta

Pomladni zajtrk malo drugače

Špargljeva omleta

Pomladni zajtrk malo drugače

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spargljeva-omleta_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • velik šop belušev
  • olje za peko
  • sol
  • 6 velikih jajc
  • 150 g svežega pesta
  • 50 g mešanih semen (sončnična, bučna, lanena, sezamova)
martinovo vino.jpg

Ko praznuje vino

Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.

Sestavine

  • velik šop belušev
  • olje za peko
  • sol
  • 6 velikih jajc
  • 150 g svežega pesta
  • 50 g mešanih semen (sončnična, bučna, lanena, sezamova)

Postopek

1

Belušem odrežemo olesenele konce in jih po dolgem razpolovimo, nato jih povaljamo v olju, solimo in spečemo v nepregorni ponvi, da se zmehčajo.

2

Jajca zmešamo s polovico pesta. Polovico belušev vzamemo iz ponve, preostale pa razporedimo po dnu in jih prelijemo s polovico jajčne mešanice. Nekaj minut pečemo na štedilniku, nato pa omleto do konca spečemo pod žarom v pečici.

3

Omleto preganemo na pol in ponovimo s preostalimi sestavinami. Pokapljamo s preostalim pestom, posujemo s semeni in postrežemo.

Pesto

Na šibkem ognju segrejemo ponvico in v njej popražimo 50 g pinjol, da se zlato obarvajo, medtem ponvico občasno pretresemo. Pinjole stresemo v multipraktik ter dodamo 80 g bazilike, 50 g sveže naribanega parmezana, 1,5 dl oljčnega olja in 2 stroka česna. Zmeljemo v pesto in solimo.

Priljubljeni recepti

Zamrznjene jogurtove lučke s čajem mača

Pripravite malce drugačen ledeni posladek s čajem mača

10 min
Enostavno

Maslena plošča

Maslena plošča bo postala zvezda prazničnega omizja!

20 min
Enostavno

Sirov namaz z zelenjavo

Stebelna zelena, mlada čebulica in korenček se v družbi čedarja in majoneze spremenijo v odličen namaz.

10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.