© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špargljeva omleta

Pomladni zajtrk malo drugače

Špargljeva omleta

Pomladni zajtrk malo drugače

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spargljeva-omleta_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • velik šop belušev
  • olje za peko
  • sol
  • 6 velikih jajc
  • 150 g svežega pesta
  • 50 g mešanih semen (sončnična, bučna, lanena, sezamova)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • velik šop belušev
  • olje za peko
  • sol
  • 6 velikih jajc
  • 150 g svežega pesta
  • 50 g mešanih semen (sončnična, bučna, lanena, sezamova)

Postopek

1

Belušem odrežemo olesenele konce in jih po dolgem razpolovimo, nato jih povaljamo v olju, solimo in spečemo v nepregorni ponvi, da se zmehčajo.

2

Jajca zmešamo s polovico pesta. Polovico belušev vzamemo iz ponve, preostale pa razporedimo po dnu in jih prelijemo s polovico jajčne mešanice. Nekaj minut pečemo na štedilniku, nato pa omleto do konca spečemo pod žarom v pečici.

3

Omleto preganemo na pol in ponovimo s preostalimi sestavinami. Pokapljamo s preostalim pestom, posujemo s semeni in postrežemo.

Pesto

Na šibkem ognju segrejemo ponvico in v njej popražimo 50 g pinjol, da se zlato obarvajo, medtem ponvico občasno pretresemo. Pinjole stresemo v multipraktik ter dodamo 80 g bazilike, 50 g sveže naribanega parmezana, 1,5 dl oljčnega olja in 2 stroka česna. Zmeljemo v pesto in solimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.