
Kaj boste skuhali danes?
Kokosovo-češnjeva kupa
Osvežujoča poznopomladna kupa
Kokosovo-češnjeva kupa
Osvežujoča poznopomladna kupa

Sestavine
- 500 g izkoščičenih češenj
- 1 dl naravnega češnjevega ali višnjevega soka
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 žlička limonovega soka
- 1 žlica vinjaka (po želji)
- 500 g kokosovega jogurta (iz kokosovega mleka)
- 3 dl sladke smetane
- 4 žlice presejanega sladkorja v prahu
- 4 kokosovi makroni + še več makronov, ko postrežemo

To tradicijo smo poznali že davno pred Američani
Oktobrsko rezljanje buč morda le ni posledica amerikanizacije in kolesja kapitalizma, kot radi zagodrnjajo nekateri. Od kod izvira tradicija?

Je ta francoska enolončnica res boljša od golaža? Prepričajte se sami
Govedina po burgundsko, boeuf bourguignon, velja za eno najbolj prepoznavnih jedi francoske kulinarike, njeno pripravo pa jemljejo sila resno. Ste pripravljeni na izziv?

To so prepričljivo dobre jedi, ki jih otroci vedno pojedo do konca
Otroci so lahko pravi kulinarični izziv. Zbrali smo nasvete in pet preverjenih glavnih jedi, ki jih bodo brez prepričevanja in pogajanj z nasmehom pospravili s krožnikov.
Sestavine
- 500 g izkoščičenih češenj
- 1 dl naravnega češnjevega ali višnjevega soka
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 žlička limonovega soka
- 1 žlica vinjaka (po želji)
- 500 g kokosovega jogurta (iz kokosovega mleka)
- 3 dl sladke smetane
- 4 žlice presejanega sladkorja v prahu
- 4 kokosovi makroni + še več makronov, ko postrežemo
Postopek
Češnje in sok damo v kozico in nežno zavremo. Kuhljamo 10 minut oziroma tako dolgo, da se češnje zmehčajo. Dodamo sladkor, limonov sok in po želji vinjak ter kuhljamo še 10 minut, da se tekočina malo zgosti in spominja na sirup. Pustimo, da se ohladi – če želimo ohlajanje pospešiti, češnjevo mešanico prelijemo v kovinski pekač.
Jogurt, smetano in presejan sladkor v prahu damo v veliko skledo in stepemo, da nastane gosta, a ne čvrsta mešanica.
Polovico češenj in sirupa damo v multipraktik in gladko zmeljemo. Dodamo jogurtovi mešanici in zmešamo le toliko, da nastane marmoriran vzorec. V kozarce ali skledice nadrobimo makrone in obložimo z nekaj jogurtove kreme, nanjo pa razdelimo nekaj preostalih češenj. Ponovimo plasti in zaključimo s še nekaj nadrobljenimi makroni. Ponudimo in zraven po želji priložimo še več makronov.
Zmrzlina
Če želimo pripraviti zamrznjeno kupo, plasti češnjeve omake in kreme naložimo v posodo za sladoled, po vrhu potresemo z zdrobljenimi makroni in zamrznemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Divji pesto
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara
Srčkani piškoti
Priloga iz paprike in suhega paradižnika
Iščete nove ideje za priloge, ki bi jih postregli k dobrotam z žara?