
Jagodni sladoled s kislo smetano
Jagodni sladoled s kislo smetano

Sestavine
- 400 g očiščenih jagod
- 85 g sladkorja v prahu
- 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
- 500 g vaniljeve kreme*

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 400 g očiščenih jagod
- 85 g sladkorja v prahu
- 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
- 500 g vaniljeve kreme*
Postopek
V sekljalniku zmeljemo jagode in jih pretlačimo skozi cedilo, da odstranimo semena. Jagodno kašo zmešamo s sladkorjem, smetano in kremo.
Tako dobljeno maso damo v strojček za sladoled ali dovolj veliko plastično posodo, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Sladoledno maso vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in jo premešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Tako preprečimo, da bi sladoled kristaliziral.
Nasvet
* Vaniljevo kremo lahko pripravimo po receptu za slaščičarsko kremo. Slaščičarska krema je jajčna krema, zgoščena z več ali manj moke ali škroba, da postane bolj ali manj čvrsta.