
Malinova zmrzlina
Malinova zmrzlina

Sestavine
- 350 g malin
- 3 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- 2,8 dl sladke smetane
- 4 zdrobljeni španski vetrci

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 350 g malin
- 3 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- 2,8 dl sladke smetane
- 4 zdrobljeni španski vetrci
Postopek
Maline operemo, jih 150 g zmečkamo, pretlačimo skozi sito, da odstranimo semena, in omako prihranimo. Podolgovat model s prostornino 1 l obložimo s kuhinjsko folijo. Nad soparo z električnim mešalnikom stepemo jajca in sladkor, da dobimo gosto in penasto mešanico. Odstranimo s sopare in stepamo tako dolgo, da se mešanica ohladi. To lahko traja 10 minut.
Smetano stepamo, da se rahlo zgosti. Primešamo ji jajčno mešanico, na koncu pa še vetrca. Po kremi v cikcak vzorcu vlijemo še malinovo omako in vse skupaj stresemo v pripravljen model. Damo za vsaj 4 ure v zamrzovalnik in postrežemo s preostalimi celimi malinami.