
Malinova zmrzlina
Malinova zmrzlina

Sestavine
- 350 g malin
- 3 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- 2,8 dl sladke smetane
- 4 zdrobljeni španski vetrci

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 350 g malin
- 3 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- 2,8 dl sladke smetane
- 4 zdrobljeni španski vetrci
Postopek
Maline operemo, jih 150 g zmečkamo, pretlačimo skozi sito, da odstranimo semena, in omako prihranimo. Podolgovat model s prostornino 1 l obložimo s kuhinjsko folijo. Nad soparo z električnim mešalnikom stepemo jajca in sladkor, da dobimo gosto in penasto mešanico. Odstranimo s sopare in stepamo tako dolgo, da se mešanica ohladi. To lahko traja 10 minut.
Smetano stepamo, da se rahlo zgosti. Primešamo ji jajčno mešanico, na koncu pa še vetrca. Po kremi v cikcak vzorcu vlijemo še malinovo omako in vse skupaj stresemo v pripravljen model. Damo za vsaj 4 ure v zamrzovalnik in postrežemo s preostalimi celimi malinami.