
Kakijeva marmelada
Marmelada iz kakija je popolna izbira, ko želimo za zimo prihraniti jesenske okuse
Kakijeva marmelada
Marmelada iz kakija je popolna izbira, ko želimo za zimo prihraniti jesenske okuse

Sestavine
- 1,5 kg zrelih mehkih kakijev
- 250 g želirnega sladkorja
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1,5 kg zrelih mehkih kakijev
- 250 g želirnega sladkorja
Postopek
Očiščene kakije zmiksamo s paličnim mešalnikom. Damo jih v kozico in pustimo, da na srednje močnem ognju nekaj časa vrejo. Postopoma dodajamo sladkor in medtem ves čas mešamo. Marmelado ponovno zavremo in jo pustimo, da vre še približno 10 minut.
Z vročo marmelado napolnimo sterilizirane kozarce, jih zapremo in pustimo, da se ohladijo.