
Skutna pita s kakijem
Ta skutna pita bo všeč še tistim, ki kakija sploh ne marajo.
Skutna pita s kakijem
Ta skutna pita bo všeč še tistim, ki kakija sploh ne marajo.

Sestavine
biskvitna osnova
- 4 jajca
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 6 žlic moke
nadev
- 3 zreli mehki kakiji
- 5 dl sladke smetane
- 500 g skute
- 6 žlic praška za kremo za kremne rezine (vaniljevo kremo)

Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.
Sestavine
biskvitna osnova
- 4 jajca
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 6 žlic moke
nadev
- 3 zreli mehki kakiji
- 5 dl sladke smetane
- 500 g skute
- 6 žlic praška za kremo za kremne rezine (vaniljevo kremo)
Postopek
Model velikosti 25 x 30 cm obložimo s papirjem za peko in pečico segrejemo na 200 °C. Beljake ločimo od rumenjakov in jih z električnim stepalnikom stepemo v trd sneg. Postopno vmešamo še sladkor in rumenjake. Na koncu v pripravljeno maso ročno z metlico počasi vmešamo še moko in jo vlijemo v prej pripravljen pekač. Biskvit pečemo 15 do 20 minut, da postane zlato rjav. Pečenega ohladimo in pustimo v pekaču.
Kakije olupimo, odstranimo peške, meso pa pretlačimo. Sladko smetano stepamo z električnim stepalnikom, da postane mazava, dodamo skuto in prašek za vaniljevo kremo ter počasi ročno mešamo. Dodamo še pretlačeno kakijevo mezgo, zmešamo in maso stresemo na biskvit. Biskvit prej malo poškropimo z vodo, da bo pita sočnejša. Nato jo postavimo v hladilnik za 4 do 5 ur, še bolje pa čez noč.