
Kakijev frape
Kakijev frape

Sestavine
- 400 g očiščenega zrelega kakija
- sladkor v prahu
- sok 2 limet
- 2,5 dl jogurta
- 2,5 dl mleka
- 1 vaniljev sladkor
- 2 kocki ledu
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 400 g očiščenega zrelega kakija
- sladkor v prahu
- sok 2 limet
- 2,5 dl jogurta
- 2,5 dl mleka
- 1 vaniljev sladkor
- 2 kocki ledu
Postopek
Kaki po okusu sladkamo s sladkorjem v prahu in zavremo, nato pretlačimo skozi gosto sito in ohladimo. Jogurt zmešamo z mlekom in vaniljevim sladkorjem, dodamo limetin sok in kakijevo maso. Mešanico z ledom zmešamo v mešalniku, prelijemo v ohlajene kozarce in ponudimo.