
Kakijeva krostata
Sladka kakijeva sladica, ki prija v jesenskih dneh.
Kakijeva krostata
Sladka kakijeva sladica, ki prija v jesenskih dneh.

Sestavine
- 450 g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
- 150 g masla
- 150 g sladkorja
- 2 jajci
- sok in naribana lupinica 1 limone
- kakijeva marmelada ali 4 zreli kakiji
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 450 g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
- 150 g masla
- 150 g sladkorja
- 2 jajci
- sok in naribana lupinica 1 limone
- kakijeva marmelada ali 4 zreli kakiji
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Vse sestavine, razen marmelade, zgnetemo v gladko testo. Če je testo pretrdo, mu dodamo nekaj kapljic vode. Del testa razvaljamo v velikosti pekača 30 x 40 cm, manjši del testa pa razvaljamo in narežemo na trakove. Pekač obložimo s testom in namažemo s kakijevo marmelado ali obložimo z rezinami kakija. Prekrijemo s testenimi trakovi tako, da dobimo mrežo. Pečemo 45 minut.