
Jagnječji kare v žajbljevi srajčki
Jagnječji kare v žajbljevi srajčki

Sestavine
- 800 g jagnječjega kareja
- sol
- poper
- 1 strok česna
- 20 žajbljevih lističev
- oljčno olje in malo masla
- 1 dl mesne jušne osnove
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 800 g jagnječjega kareja
- sol
- poper
- 1 strok česna
- 20 žajbljevih lističev
- oljčno olje in malo masla
- 1 dl mesne jušne osnove
Postopek
Jagnječji kare z vseh strani solimo in popramo, potresemo z drobno narezanim česnom in ga vtremo v meso. Žajbljeve lističe operemo. Še vlažne liste zložimo na meso in dobro pritisnemo.
V ognjevarnem teflonskem pekaču segrejemo oljčno olje in nekaj masla; kare popečemo, ga obrnemo, potem pa damo pekač v pečico, ki smo jo segreli na 180 °C. Meso pečemo 12 do 15 minut do rožnate barve.
Pečeno meso vzamemo iz pekača in ga pustimo na toplem počivati nekaj časa. Sok od pečenja zalijemo z mesno jušno osnovo, povremo in začinimo.
Pečen jagnječji kare narežemo na primerne kose, serviramo na krožnike in postrežemo z omako in poljubno prilogo (riž, krompir, kuskus).