
Pečeno jagnječje stegno na pekovskem krompirju
Ideja za ljubitelje jagnjetine
Pečeno jagnječje stegno na pekovskem krompirju
Ideja za ljubitelje jagnjetine

Sestavine
- 1 jagnječje stegno, težko pribl. 2 kg
- 4 stroki česna
- nekaj vejic rožmarina
- nekaj vejic timijana
- 2 kg debelega krompirja
- 2 čebuli
- 6 dl piščančje jušne osnove
- 50 g masla
- sol
- sveže mleti poper
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 1 jagnječje stegno, težko pribl. 2 kg
- 4 stroki česna
- nekaj vejic rožmarina
- nekaj vejic timijana
- 2 kg debelega krompirja
- 2 čebuli
- 6 dl piščančje jušne osnove
- 50 g masla
- sol
- sveže mleti poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Česen olupimo in narežemo na ne pretanke rezine. Z majhnim nožem naredimo več zarez v jagnječje meso. V zareze vstavimo rezine 2 strokov česna, rožmarinove lističe in vejice timijana. Stegno položimo v pekač, začinimo s soljo in poprom, pokrijemo s folijo in damo v pečico.
Krompir olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. V pekaču premešamo krompir s čebulo in preostalim česnom. Solimo in posujemo z rožmarinom in timijanom.
Skupaj segrejemo jušno osnovo in maslo in s to tekočino prelijemo krompir. Pokrijemo ga s folijo in damo v pečico, ko se jagenjček že pol ure peče, in pečemo pol ure, nato krompir in meso odkrijemo, meso damo na krompir in pečemo še 45 minut. Preden pečenega jagenjčka razrežemo, pustimo meso počivati 15 minut. Krompir naj medtem počaka v pečici in naj bo pokrit s folijo.
Nasvet
K tej jagnječji pečenki se prileže pečen glaziran korenček z medom ter soja in grah z meto in panceto.