
Pečeno jagnječje stegno na pekovskem krompirju
Ideja za ljubitelje jagnjetine
Pečeno jagnječje stegno na pekovskem krompirju
Ideja za ljubitelje jagnjetine

Sestavine
- 1 jagnječje stegno, težko pribl. 2 kg
- 4 stroki česna
- nekaj vejic rožmarina
- nekaj vejic timijana
- 2 kg debelega krompirja
- 2 čebuli
- 6 dl piščančje jušne osnove
- 50 g masla
- sol
- sveže mleti poper
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 1 jagnječje stegno, težko pribl. 2 kg
- 4 stroki česna
- nekaj vejic rožmarina
- nekaj vejic timijana
- 2 kg debelega krompirja
- 2 čebuli
- 6 dl piščančje jušne osnove
- 50 g masla
- sol
- sveže mleti poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Česen olupimo in narežemo na ne pretanke rezine. Z majhnim nožem naredimo več zarez v jagnječje meso. V zareze vstavimo rezine 2 strokov česna, rožmarinove lističe in vejice timijana. Stegno položimo v pekač, začinimo s soljo in poprom, pokrijemo s folijo in damo v pečico.
Krompir olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. V pekaču premešamo krompir s čebulo in preostalim česnom. Solimo in posujemo z rožmarinom in timijanom.
Skupaj segrejemo jušno osnovo in maslo in s to tekočino prelijemo krompir. Pokrijemo ga s folijo in damo v pečico, ko se jagenjček že pol ure peče, in pečemo pol ure, nato krompir in meso odkrijemo, meso damo na krompir in pečemo še 45 minut. Preden pečenega jagenjčka razrežemo, pustimo meso počivati 15 minut. Krompir naj medtem počaka v pečici in naj bo pokrit s folijo.
Nasvet
K tej jagnječji pečenki se prileže pečen glaziran korenček z medom ter soja in grah z meto in panceto.