
Sestavine
- 500 g jabolk
- 2 jajci
- 100 g puste skute
- 100 g bele moke
- 100 g pšeničnega zdroba
preliv
- 6 žlic medu
- 1 palčka cimeta
- 2 dl vode
- 200 g jabolk
- 100 g rozin
- 60 g orehovih jedrc
- malo škroba in vina za zgostitev
Preberite tudi

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!
Sestavine
- 500 g jabolk
- 2 jajci
- 100 g puste skute
- 100 g bele moke
- 100 g pšeničnega zdroba
preliv
- 6 žlic medu
- 1 palčka cimeta
- 2 dl vode
- 200 g jabolk
- 100 g rozin
- 60 g orehovih jedrc
- malo škroba in vina za zgostitev
Postopek
Jabolka olupimo in grobo naribamo. Dodamo jim jajca, skuto, moko in zdrob. Vse dobro premešamo, da dobimo trdno maso. Oblikujemo cmoke in jih kuhamo v vreli vodi na blagem ognju 15 minut.
Medtem pripravimo preliv. Med in vodo zavremo s cimetovo palčko, dodamo na kocke narezano olupljeno jabolko, grobo nasekljane orehe in rozine ter kuhamo 5 minut. Omako zgostimo z mešanico škroba in vina: malo je vlijemo v omako in počakamo, da zavre. Če omaka ni zadosti gosta, vlijemo še malo mešanice škroba in vina, da dobimo želeno gostoto. Omako še enkrat prevremo. Kuhane cmoke poberemo iz vode, jih dobro odcedimo, naložimo na pladenj, prelijemo z medeno omako in ponudimo.