
Sestavine
- 500 g jabolk
- 2 jajci
- 100 g puste skute
- 100 g bele moke
- 100 g pšeničnega zdroba
preliv
- 6 žlic medu
- 1 palčka cimeta
- 2 dl vode
- 200 g jabolk
- 100 g rozin
- 60 g orehovih jedrc
- malo škroba in vina za zgostitev
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 500 g jabolk
- 2 jajci
- 100 g puste skute
- 100 g bele moke
- 100 g pšeničnega zdroba
preliv
- 6 žlic medu
- 1 palčka cimeta
- 2 dl vode
- 200 g jabolk
- 100 g rozin
- 60 g orehovih jedrc
- malo škroba in vina za zgostitev
Postopek
Jabolka olupimo in grobo naribamo. Dodamo jim jajca, skuto, moko in zdrob. Vse dobro premešamo, da dobimo trdno maso. Oblikujemo cmoke in jih kuhamo v vreli vodi na blagem ognju 15 minut.
Medtem pripravimo preliv. Med in vodo zavremo s cimetovo palčko, dodamo na kocke narezano olupljeno jabolko, grobo nasekljane orehe in rozine ter kuhamo 5 minut. Omako zgostimo z mešanico škroba in vina: malo je vlijemo v omako in počakamo, da zavre. Če omaka ni zadosti gosta, vlijemo še malo mešanice škroba in vina, da dobimo želeno gostoto. Omako še enkrat prevremo. Kuhane cmoke poberemo iz vode, jih dobro odcedimo, naložimo na pladenj, prelijemo z medeno omako in ponudimo.