
Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami
Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.
Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami
Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.

Sestavine
- 1 debela rezina kruha
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 25 g pinjol
- 50 g rozin
- 250 g špinače
- sol
- poper

Kako pripraviti tradicionalne polnjene paprike
Ko v našo pokrajino vstopi poletje, je v kuhinji čas za polnjene, oziroma 'filane', paprike – domačo jed, ki nas vedno znova spomni na družinska kosila in vonj po babičini kuhinji.

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

Super recepti za pozen sobotni zajtrk (brunch)
Se vam kdaj zgodi, da ob koncu tedna nekoliko dlje poležite v postelji in ste nato v zadregi, ker bi radi nekaj pojedli, a je že prepozno za zajtrk in prekmalu za kosilo? Potem si privoščite brunch!
Sestavine
- 1 debela rezina kruha
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 25 g pinjol
- 50 g rozin
- 250 g špinače
- sol
- poper
Postopek
Kruh zmeljemo v drobtine. V ponvi na nizki temperaturi segrejemo olje. Dodamo drobtine, strt česen, sol in poper. Pražimo in mešamo, da se drobtine zlato in hrustljavo zapečejo.
Drobtine poberemo iz ponve in jih prihranimo. V ponev damo pinjole in rozine ter jih nežno pražimo 2 minuti, da se pogrejejo. Dodamo špinačo in jo pustimo le toliko, da v vroči ponvi ovene.
Jed preložimo na krožnik ali servirni pladenj in jo posipamo s hrustljavimi drobtinami.