
Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami
Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.
Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami
Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.

Sestavine
- 1 debela rezina kruha
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 25 g pinjol
- 50 g rozin
- 250 g špinače
- sol
- poper
Preberite tudi

Rabarbara ni le za kompote: sladki in slani recepti za pomlad
Rabarbara je užitna le med aprilom in junijem. Zbrali smo nasvete in recepte za sladke in slane jedi: sladice, marmelade, pite, priloge k mesu, omake in še več.

Noro okusne žar ideje za začetnike in mojstre
Sezona piknikov je tu! Čas je za žar, smeh in dobro družbo. Poleg reber navdušite še s preprostimi, a okusnimi jedmi na žaru.

Makedonski mojster bureka razkriva najboljši recept
Burek, ki izgine v hipu! Makedonec Tomče Arsov razkriva skrivnosti priprave te priljubljene balkanske specialitete.
Sestavine
- 1 debela rezina kruha
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 25 g pinjol
- 50 g rozin
- 250 g špinače
- sol
- poper
Postopek
Kruh zmeljemo v drobtine. V ponvi na nizki temperaturi segrejemo olje. Dodamo drobtine, strt česen, sol in poper. Pražimo in mešamo, da se drobtine zlato in hrustljavo zapečejo.
Drobtine poberemo iz ponve in jih prihranimo. V ponev damo pinjole in rozine ter jih nežno pražimo 2 minuti, da se pogrejejo. Dodamo špinačo in jo pustimo le toliko, da v vroči ponvi ovene.
Jed preložimo na krožnik ali servirni pladenj in jo posipamo s hrustljavimi drobtinami.