
Humusov krožnik z začinjenim čipsom iz tortilj
Humusov krožnik z začinjenim čipsom iz tortilj

Sestavine
humus
- 400 g kuhane čičerke iz pločevinke
- 4 žlice tahinija (sezamove paste)
- 3 stroki česna
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- lupina in sok 1 ½ limone
zeliščno olje
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- pest peteršiljevih listov
- pest metinih listov
- sok ½ limone
- 1 zelen čili
čips iz tortilj
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička mletega kumina
- 1 žlička sumaka
- sol
- 4 pšenične tortilje
ko postrežemo
- 100 g semen granatnega jabolka
- 2 žlici pinjol
- 200 g fete

Prikličite poletje s kozarcem domače sangrije
Ko si zaželimo, da bi poletje trajalo vsaj še malo dlje, dvignemo kozarec sangrije in si privoščimo trenutek brezskrbnosti. Olé!

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Sestavine
humus
- 400 g kuhane čičerke iz pločevinke
- 4 žlice tahinija (sezamove paste)
- 3 stroki česna
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- lupina in sok 1 ½ limone
zeliščno olje
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- pest peteršiljevih listov
- pest metinih listov
- sok ½ limone
- 1 zelen čili
čips iz tortilj
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička mletega kumina
- 1 žlička sumaka
- sol
- 4 pšenične tortilje
ko postrežemo
- 100 g semen granatnega jabolka
- 2 žlici pinjol
- 200 g fete
Postopek
Čičerko temeljito splaknemo in odcedimo. Česen pretlačimo. V multipraktiku zmeljemo vse sestavine za humus; prilijemo jim približno 0,5 dl vode, odvisno od tega, kako gost humus želimo. Posolimo in za največ 24 ur shranimo v hladilniku.
Čili očistimo semen in ga narežemo na koščke. V mali posodi multipraktika ali s paličnim mešalnikom zmešamo vse sestavine za zeliščno olje. Tudi to olje lahko hranimo v hladilniku do 24 ur.
Tik preden želimo postreči, ogrejemo pečico na 200 °C. Zmešamo olje, kumin in sumak. S to mešanico premažemo tortilje po eni strani, solimo in popramo. Vsako tortiljo razrežemo na 8 trikotnikov in jih v eni plasti razporedimo po plitvem pekaču (morda bomo potrebovali 2 pekača ali pa pekli dvakrat). V pečici jih pečemo 5 do 8 minut, da postanejo hrustljavi in se rahlo obarvajo.
Humus naložimo po vsej površini krožnika, ga pokapamo z zeliščnim oljem in potresemo s semeni granatnega jabolka, suho popraženimi pinjolami in nadrobljeno feto. Postrežemo s čipsom iz tortilj.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Božična torta s piškotno kremo
Fižolova juha s paradižnikom in trsko
Trska se odlično znajde v družbi fižola in paradižnika.
Jajčni namaz z majonezo
Jajčni namaz za kateri koli dan v letu - in še posebej po veliki noči, ko je treba porabiti pirhe.
Čokoladni piškoti z arašidovo kremo (whoopie)
Čokolada in arašidi so z razlogom tako priljubljena kombinacija