© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zapečene testenine s šunko in sirom

Šunka in sir nista samo za na pico!

Zapečene testenine s šunko in sirom

Šunka in sir nista samo za na pico!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zapecene-testenine-s-sunko-in-sirom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 250 g kuhane šunke
  • 20 g masla
  • 300 g kratkih testenin (npr. casarecce ali peresniki)
  • 250 g sladke smetane
  • 100 g naribanega ementalca
  • 100 g naribane stare gavde
  • 100 g gorgonzole
  • ¼ žličke muškatnega oreška
  • 2 kepi mocarele
  • 3 rumenjaki
  • 150 g zamrznjenega graha
  • 50 g naribanega zorjenega ovčjega sira (pekorina)
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g kuhane šunke
  • 20 g masla
  • 300 g kratkih testenin (npr. casarecce ali peresniki)
  • 250 g sladke smetane
  • 100 g naribanega ementalca
  • 100 g naribane stare gavde
  • 100 g gorgonzole
  • ¼ žličke muškatnega oreška
  • 2 kepi mocarele
  • 3 rumenjaki
  • 150 g zamrznjenega graha
  • 50 g naribanega zorjenega ovčjega sira (pekorina)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Šunko narežemo na pol centimetrske, mocarelo pa na centimetrske kocke. Maslo v ponvi stopimo in na njem pražimo šunko 3 minute. Ko postane šunka hrustljava, ponev odstavimo.

2

Medtem v slani vodi skuhamo testenine al dente, jih odcedimo in vrnemo v isto ponev. V testenine vmešamo sladko smetano, ementalec, gavdo in gorgonzolo.

3

Ponev pristavimo na šibek ogenj in s kuhalnico dobro premešamo testenine s smetano in siri. Odstavimo z ognja in začinimo z muškatnim oreškom, dodamo mocarelo, rumenjake, grah, šunko in polovico ovčjega sira. Malo posolimo, obilno popramo in dobro premešamo.

4

Testenine preložimo v pekač, potresemo s preostalim ovčjim sirom in pečemo v prej segreti pečici 15 minut. Ko je jed pečena, jo pustimo počivati 5 minut, nato jo razrežemo na kose in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.