
Kaj boste skuhali danes?
Zapečene testenine s šunko in sirom
Šunka in sir nista samo za na pico!
Zapečene testenine s šunko in sirom
Šunka in sir nista samo za na pico!

Sestavine
- 250 g kuhane šunke
- 20 g masla
- 300 g kratkih testenin (npr. casarecce ali peresniki)
- 250 g sladke smetane
- 100 g naribanega ementalca
- 100 g naribane stare gavde
- 100 g gorgonzole
- ¼ žličke muškatnega oreška
- 2 kepi mocarele
- 3 rumenjaki
- 150 g zamrznjenega graha
- 50 g naribanega zorjenega ovčjega sira (pekorina)
- sol
- poper

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.

Jesenske solate, ki nas nasitijo
Jesenske solate z bučo, rdečo peso, jabolki, oreščki žiti in drugimi jesenskimi dobrotami za hitre, krepke obroke, polne sezonskih okusov in topline.

Hrustljave palačinke s slanino in piščancem: kot kaneloni, a boljše
Kaj hitro se lahko zgodi, da bo naš recept za hrustljave palačinke zamenjal vašega za kanelone.
Sestavine
- 250 g kuhane šunke
- 20 g masla
- 300 g kratkih testenin (npr. casarecce ali peresniki)
- 250 g sladke smetane
- 100 g naribanega ementalca
- 100 g naribane stare gavde
- 100 g gorgonzole
- ¼ žličke muškatnega oreška
- 2 kepi mocarele
- 3 rumenjaki
- 150 g zamrznjenega graha
- 50 g naribanega zorjenega ovčjega sira (pekorina)
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Šunko narežemo na pol centimetrske, mocarelo pa na centimetrske kocke. Maslo v ponvi stopimo in na njem pražimo šunko 3 minute. Ko postane šunka hrustljava, ponev odstavimo.
Medtem v slani vodi skuhamo testenine al dente, jih odcedimo in vrnemo v isto ponev. V testenine vmešamo sladko smetano, ementalec, gavdo in gorgonzolo.
Ponev pristavimo na šibek ogenj in s kuhalnico dobro premešamo testenine s smetano in siri. Odstavimo z ognja in začinimo z muškatnim oreškom, dodamo mocarelo, rumenjake, grah, šunko in polovico ovčjega sira. Malo posolimo, obilno popramo in dobro premešamo.
Testenine preložimo v pekač, potresemo s preostalim ovčjim sirom in pečemo v prej segreti pečici 15 minut. Ko je jed pečena, jo pustimo počivati 5 minut, nato jo razrežemo na kose in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Losos na topli čičerki s pečeno papriko in špinačo
Hranilna jed pripravljena v manj kot pol ure