
Piščanec s kvinojo in pesinim jogurtom
Piščanec s kvinojo bo kot nalašč za okusno polnovredno kosilo, popestrili pa ga bomo s svežino jogurta in rdeče pese
Piščanec s kvinojo in pesinim jogurtom
Piščanec s kvinojo bo kot nalašč za okusno polnovredno kosilo, popestrili pa ga bomo s svežino jogurta in rdeče pese

Sestavine
- 4 piščančja stegna s kožo
- 2 rdeči čebuli
- 3 korenčki
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 bio limona
- 2 žlici tekočega medu
- 250 g kvinoje
pesni jogurt
- sol
- poper
- 150 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
- 1 strok česna
- 5 žlic grškega jogurta
- malo kopra in nekaj vršičkov za okras

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 4 piščančja stegna s kožo
- 2 rdeči čebuli
- 3 korenčki
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 bio limona
- 2 žlici tekočega medu
- 250 g kvinoje
pesni jogurt
- sol
- poper
- 150 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
- 1 strok česna
- 5 žlic grškega jogurta
- malo kopra in nekaj vršičkov za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Piščančja stegna, čebulo, narezano na krhlje, in korenje, narezano na paličice, položimo v pekač. Solimo, popramo in pokapamo z oljem. Limono operemo, narežemo na rezine in z njimi obložimo piščanca. Pečemo 30 minut. Vse skupaj zmešamo, pokapamo z medom in pečemo še 15 minut, da je piščanec skoz in skoz pečen.
Peso drobno nasekljamo, česen pretisnemo skozi stiskalnik. V skledi zmešamo jogurt, peso, česen, nasekljan koper, sol in poper.
V drugi skledi zmešamo kvinojo, pečeno zelenjavo in 2 žlici sokov od peke. Piščančja stegna in rezine limone položimo na kvinojo in jih posujemo s koprovimi vršički. Postrežemo s pesnim jogurtom.