Kaj boste skuhali danes?
Piščanec s kvinojo in pesinim jogurtom
Piščanec s kvinojo bo kot nalašč za okusno polnovredno kosilo, popestrili pa ga bomo s svežino jogurta in rdeče pese
Piščanec s kvinojo in pesinim jogurtom
Piščanec s kvinojo bo kot nalašč za okusno polnovredno kosilo, popestrili pa ga bomo s svežino jogurta in rdeče pese
Sestavine
- 4 piščančja stegna s kožo
- 2 rdeči čebuli
- 3 korenčki
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 bio limona
- 2 žlici tekočega medu
- 250 g kvinoje
pesni jogurt
- sol
- poper
- 150 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
- 1 strok česna
- 5 žlic grškega jogurta
- malo kopra in nekaj vršičkov za okras
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 4 piščančja stegna s kožo
- 2 rdeči čebuli
- 3 korenčki
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 bio limona
- 2 žlici tekočega medu
- 250 g kvinoje
pesni jogurt
- sol
- poper
- 150 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
- 1 strok česna
- 5 žlic grškega jogurta
- malo kopra in nekaj vršičkov za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Piščančja stegna, čebulo, narezano na krhlje, in korenje, narezano na paličice, položimo v pekač. Solimo, popramo in pokapamo z oljem. Limono operemo, narežemo na rezine in z njimi obložimo piščanca. Pečemo 30 minut. Vse skupaj zmešamo, pokapamo z medom in pečemo še 15 minut, da je piščanec skoz in skoz pečen.
Peso drobno nasekljamo, česen pretisnemo skozi stiskalnik. V skledi zmešamo jogurt, peso, česen, nasekljan koper, sol in poper.
V drugi skledi zmešamo kvinojo, pečeno zelenjavo in 2 žlici sokov od peke. Piščančja stegna in rezine limone položimo na kvinojo in jih posujemo s koprovimi vršički. Postrežemo s pesnim jogurtom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi
Kolač z jagodičjem in kislo smetano
Kokosovo-limetina pita brez peke
Piščanec v omaki pod zapečenim krompirjem
Piščanec in krompir skupaj tvorita izvrstno jed.