© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec s kvinojo in pesinim jogurtom

Piščanec s kvinojo bo kot nalašč za okusno polnovredno kosilo, popestrili pa ga bomo s svežino jogurta in rdeče pese

Piščanec s kvinojo in pesinim jogurtom

Piščanec s kvinojo bo kot nalašč za okusno polnovredno kosilo, popestrili pa ga bomo s svežino jogurta in rdeče pese

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO0713 make it tonight

Sestavine

  • 4 piščančja stegna s kožo
  • 2 rdeči čebuli
  • 3 korenčki
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 bio limona
  • 2 žlici tekočega medu
  • 250 g kvinoje

pesni jogurt

  • sol
  • poper
  • 150 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
  • 1 strok česna
  • 5 žlic grškega jogurta
  • malo kopra in nekaj vršičkov za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 piščančja stegna s kožo
  • 2 rdeči čebuli
  • 3 korenčki
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 bio limona
  • 2 žlici tekočega medu
  • 250 g kvinoje

pesni jogurt

  • sol
  • poper
  • 150 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
  • 1 strok česna
  • 5 žlic grškega jogurta
  • malo kopra in nekaj vršičkov za okras

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Piščančja stegna, čebulo, narezano na krhlje, in korenje, narezano na paličice, položimo v pekač. Solimo, popramo in pokapamo z oljem. Limono operemo, narežemo na rezine in z njimi obložimo piščanca. Pečemo 30 minut. Vse skupaj zmešamo, pokapamo z medom in pečemo še 15 minut, da je piščanec skoz in skoz pečen.

2

Peso drobno nasekljamo, česen pretisnemo skozi stiskalnik. V skledi zmešamo jogurt, peso, česen, nasekljan koper, sol in poper.

3

V drugi skledi zmešamo kvinojo, pečeno zelenjavo in 2 žlici sokov od peke. Piščančja stegna in rezine limone položimo na kvinojo in jih posujemo s koprovimi vršički. Postrežemo s pesnim jogurtom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.