Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
humus iz rdeče pese
- 800 g čičerke iz pločevinke
- 600 g kuhane rdeče pese
- 2 stroka česna
- 2 žlici tahinija (sezamove paste)
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
- nekaj sveže stisnjenega limonovega soka
- 2 žlici grobo narezanih praženih lešnikov
- 2 žlici grobo narezanih bučnih semen
- 2 žlički semen črnike
- sol
- 1 žlička sumaka (po želji)
- ščep čilijevih kosmičev (po želji)
ko postrežemo (po želji)
- hrustljava zelenjava (na primer koromač, korenček, redkvice, sladkorni grah, kumare, paprika ...)
- kruh
- kroglice mocarele
- olive
- grisini, oviti v pršut
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
humus iz rdeče pese
- 800 g čičerke iz pločevinke
- 600 g kuhane rdeče pese
- 2 stroka česna
- 2 žlici tahinija (sezamove paste)
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
- nekaj sveže stisnjenega limonovega soka
- 2 žlici grobo narezanih praženih lešnikov
- 2 žlici grobo narezanih bučnih semen
- 2 žlički semen črnike
- sol
- 1 žlička sumaka (po želji)
- ščep čilijevih kosmičev (po želji)
ko postrežemo (po želji)
- hrustljava zelenjava (na primer koromač, korenček, redkvice, sladkorni grah, kumare, paprika ...)
- kruh
- kroglice mocarele
- olive
- grisini, oviti v pršut
Postopek
Čičerko odcedimo. Zelenjavo narežemo na paličice, kruh narežemo na manjše kose ali paličice in jih popečemo.
Približno 2 žlici čičerke prihranimo, preostalo pa stresemo v multipraktik skupaj z odcejeno in olupljeno rdečo peso, česnom, tahinijem, oljčnim oljem, limonovim sokom in obilnim ščepom soli. Zmeljemo do gladkega. Pokusimo in po potrebi dodamo sol ali limonov sok. Preden humus postrežemo, ga hranimo v hladilniku (pripravimo ga lahko do dva dni vnaprej).
Humus naložimo v široko plitvo skledo ali ga enakomerno razporedimo po večjem krožniku. Pokapamo ga z nekaj oljčnega olja in potresemo s preostalo čičerko, lešniki, semeni, sumakom in po želji s čilijevimi kosmiči. Zraven postrežemo še zelenjavo in druge priloge, ki jih bomo pomakali vanj.
Na izlet!
Humus iz rdeče pese, zelenjavo in kruhke lahko priročno zapakiramo in vzamemo s seboj na izlet.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pikantna mediteranska juha
Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti
Čokoladna torta iz palačink
Špinačni njoki s skuto
Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!