© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Krožnik s humusom iz rdeče pese in prilogami

Krožnik s humusom iz rdeče pese in prilogami

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

humus iz rdeče pese

  • 800 g čičerke iz pločevinke
  • 600 g kuhane rdeče pese
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici tahinija (sezamove paste)
  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
  • nekaj sveže stisnjenega limonovega soka
  • 2 žlici grobo narezanih praženih lešnikov
  • 2 žlici grobo narezanih bučnih semen
  • 2 žlički semen črnike
  • sol
  • 1 žlička sumaka (po želji)
  • ščep čilijevih kosmičev (po želji)

ko postrežemo (po želji)

  • hrustljava zelenjava (na primer koromač, korenček, redkvice, sladkorni grah, kumare, paprika ...)
  • kruh
  • kroglice mocarele
  • olive
  • grisini, oviti v pršut

Sestavine

humus iz rdeče pese

  • 800 g čičerke iz pločevinke
  • 600 g kuhane rdeče pese
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici tahinija (sezamove paste)
  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
  • nekaj sveže stisnjenega limonovega soka
  • 2 žlici grobo narezanih praženih lešnikov
  • 2 žlici grobo narezanih bučnih semen
  • 2 žlički semen črnike
  • sol
  • 1 žlička sumaka (po želji)
  • ščep čilijevih kosmičev (po želji)

ko postrežemo (po želji)

  • hrustljava zelenjava (na primer koromač, korenček, redkvice, sladkorni grah, kumare, paprika ...)
  • kruh
  • kroglice mocarele
  • olive
  • grisini, oviti v pršut

Postopek

1

Čičerko odcedimo. Zelenjavo narežemo na paličice, kruh narežemo na manjše kose ali paličice in jih popečemo.

2

Približno 2 žlici čičerke prihranimo, preostalo pa stresemo v multipraktik skupaj z odcejeno in olupljeno rdečo peso, česnom, tahinijem, oljčnim oljem, limonovim sokom in obilnim ščepom soli. Zmeljemo do gladkega. Pokusimo in po potrebi dodamo sol ali limonov sok. Preden humus postrežemo, ga hranimo v hladilniku (pripravimo ga lahko do dva dni vnaprej).

3

Humus naložimo v široko plitvo skledo ali ga enakomerno razporedimo po večjem krožniku. Pokapamo ga z nekaj oljčnega olja in potresemo s preostalo čičerko, lešniki, semeni, sumakom in po želji s čilijevimi kosmiči. Zraven postrežemo še zelenjavo in druge priloge, ki jih bomo pomakali vanj.

Na izlet!

Humus iz rdeče pese, zelenjavo in kruhke lahko priročno zapakiramo in vzamemo s seboj na izlet ali na plažo.

Priljubljeni recepti

Piščančji pilav s sojo in ingverjem

Piščančji pilav ali piščančja "rižota"

30 min
Enostavno

Piščanec s kvinojo in pesinim jogurtom

Piščanec s kvinojo bo kot nalašč za okusno polnovredno kosilo, popestrili pa ga bomo s svežino jogurta in rdeče pese

1 h
Enostavno

Božična torta s piškotno kremo

1 h 20 min
Srednje zahtevno

Vložena pečena paprika v odišavljenem olju

Vložena paprika bo odlična spremljevalka narezkov

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.