© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vzhodnjaška korenčkova solata

Vzhodnjaška korenčkova solata

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata iz pecenega pastinaka in kostanja

Solata, odišavljena z vodo cvetov pomarančevca, kuminom in meto, se prileže zlasti k pikantnim mesnim jedem.

Sestavine

  • ½ žličke vode pomarančnih cvetov
  • ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • sok ½ limone
  • 500 g korenja
  • dobra pest majhnih metinih listkov
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • ½ žličke vode pomarančnih cvetov
  • ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • sok ½ limone
  • 500 g korenja
  • dobra pest majhnih metinih listkov
  • sol
  • poper

Postopek

1

Vodo pomarančnih cvetov, kumin, olje, limonov sok ter malo soli in popra damo v kozarec z navojnim pokrovčkom. Kozarec dobro zapremo in močno pretresemo, da se vse sestavine dobro premešajo.

2

Korenje naribamo in ga damo v skledo skupaj z metinimi listki. Zabelimo ga s prelivom, solimo, popramo in dobro premešamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.