
Vzhodnjaška korenčkova solata
Vzhodnjaška korenčkova solata

Solata, odišavljena z vodo cvetov pomarančevca, kuminom in meto, se prileže zlasti k pikantnim mesnim jedem.
Sestavine
- ½ žličke vode pomarančnih cvetov
- ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sok ½ limone
- 500 g korenja
- dobra pest majhnih metinih listkov
- sol
- poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- ½ žličke vode pomarančnih cvetov
- ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sok ½ limone
- 500 g korenja
- dobra pest majhnih metinih listkov
- sol
- poper
Postopek
Vodo pomarančnih cvetov, kumin, olje, limonov sok ter malo soli in popra damo v kozarec z navojnim pokrovčkom. Kozarec dobro zapremo in močno pretresemo, da se vse sestavine dobro premešajo.
Korenje naribamo in ga damo v skledo skupaj z metinimi listki. Zabelimo ga s prelivom, solimo, popramo in dobro premešamo.