
Vzhodnjaška korenčkova solata
Vzhodnjaška korenčkova solata

Solata, odišavljena z vodo cvetov pomarančevca, kuminom in meto, se prileže zlasti k pikantnim mesnim jedem.
Sestavine
- ½ žličke vode pomarančnih cvetov
- ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sok ½ limone
- 500 g korenja
- dobra pest majhnih metinih listkov
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- ½ žličke vode pomarančnih cvetov
- ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sok ½ limone
- 500 g korenja
- dobra pest majhnih metinih listkov
- sol
- poper
Postopek
Vodo pomarančnih cvetov, kumin, olje, limonov sok ter malo soli in popra damo v kozarec z navojnim pokrovčkom. Kozarec dobro zapremo in močno pretresemo, da se vse sestavine dobro premešajo.
Korenje naribamo in ga damo v skledo skupaj z metinimi listki. Zabelimo ga s prelivom, solimo, popramo in dobro premešamo.