Kaj boste skuhali danes?
Ribje pogačice s karijem
Praznični prigrizek za ljubitelje morskih okusov
Ribje pogačice s karijem
Praznični prigrizek za ljubitelje morskih okusov
Sestavine
- 2 mladi čebulici
- 400 g fileja trske brez kože
- nekaj vejic koriandra
- 1 veliko jajce
- 2 žlički karija v prahu
- 1 žlička limonovega soka
- 1 žlica koruznega škroba
- repično olje za peko
z mangom
- 12 koščkov svežega zrelega manga
- 3 debele rezine kumare
s paradižnikom
- 6 češnjevih paradižnikov
- 12 lističev koriandra
potrebujemo še
- 24 zobotrebcev
To je skrivnost popolnega pasulja, kot so ga kuhale naše babice
Pasulj je klasična fižolova enolončnica, ki pogreje telo in dušo. Spoznajte njegovo tradicijo, različice po Sloveniji in preverjen recept za popoln domač pasulj.
Tudi sladkorni bolniki se lahko sladkajo brez slabe vesti
14. november je svetovni dan sladkorne bolezni. Živeti z njo pa ne pomeni, da se je treba čemur koli odpovedati, niti sladicam.
Čudovito pisane in okusne jedi iz korenovk za hladne dni
Korenovke so pravi jesenski zaklad – vsestranske, hranljive in čudovito pisane. Z njimi lahko ustvarimo jedi, ki očarajo na pogled in navdušijo z okusom.
Sestavine
- 2 mladi čebulici
- 400 g fileja trske brez kože
- nekaj vejic koriandra
- 1 veliko jajce
- 2 žlički karija v prahu
- 1 žlička limonovega soka
- 1 žlica koruznega škroba
- repično olje za peko
z mangom
- 12 koščkov svežega zrelega manga
- 3 debele rezine kumare
s paradižnikom
- 6 češnjevih paradižnikov
- 12 lističev koriandra
potrebujemo še
- 24 zobotrebcev
Postopek
Mladi čebulici očistimo, damo v multipraktik in na hitro sesekljamo. Ribji file narežemo na kocke in ga skupaj s preostalimi sestavinami za pogačice dodamo v multipraktik. Zmeljemo v pasto in oblikujemo 24 pogačic.
V oplasteni ponvi segrejemo kanec olja in na njem pečemo pogačice 1 do 2 minut na vsaki strani, da so čvrste in se zlato rjavo obarvajo. Spečemo jih v dveh izmenah. Pečene pogačice lahko v hladilniku hranimo do 2 dni.
Preden postrežemo, rezine kumare narežemo na četrtine, paradižničke pa razpolovimo. Na 12 zobotrebcev nataknemo koščke manga in kumare, na preostalih 12 pa paradižnikove polovičke. Ribje pogačice po želji pogrejemo: za 10 minut jih damo v pečico na 180 °C. Na vsak zobotrebec z mangom in kumaro ter s paradižnikom nabodemo po eno pogačico in postrežemo.