© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Humus

Orientalski čičerkin pire s tahinijem

Humus

Orientalski čičerkin pire s tahinijem

Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
humus

Sestavine

  • 400 g kuhane čičerke iz pločevinke
  • 4 žlice tahinija (sezamove paste)
  • 3 stroki česna
  • 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • lupina in sok 1 ½ limone
Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g kuhane čičerke iz pločevinke
  • 4 žlice tahinija (sezamove paste)
  • 3 stroki česna
  • 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • lupina in sok 1 ½ limone

Postopek

1

Čičerko temeljito splaknemo in odcedimo. Česen pretlačimo. V multipraktiku zmeljemo vse sestavine za humus; prilijemo jim približno 0,5 dl vode, odvisno od tega, kako gost humus želimo. Posolimo in za največ 24 ur shranimo v hladilniku.

Nasvet

Humus se prileže k mesnim jedem, zlasti k jagnjetini, odličen pa je tudi kot namaz v sendvičih, pomaka za presno zelenjavo ali preprosto s toplim kruhom. Po želji mu lahko dodamo različne začimbe, recimo koriander ali čili, in druge dodatke, kot so posušeni paradižniki ali črne olive. V hladilniku ga lahko hranimo do 5 dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.