© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Humus

Orientalski čičerkin pire s tahinijem

Humus

Orientalski čičerkin pire s tahinijem

Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
humus

Sestavine

  • 400 g kuhane čičerke iz pločevinke
  • 4 žlice tahinija (sezamove paste)
  • 3 stroki česna
  • 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • lupina in sok 1 ½ limone
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 400 g kuhane čičerke iz pločevinke
  • 4 žlice tahinija (sezamove paste)
  • 3 stroki česna
  • 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • lupina in sok 1 ½ limone

Postopek

1

Čičerko temeljito splaknemo in odcedimo. Česen pretlačimo. V multipraktiku zmeljemo vse sestavine za humus; prilijemo jim približno 0,5 dl vode, odvisno od tega, kako gost humus želimo. Posolimo in za največ 24 ur shranimo v hladilniku.

Nasvet

Humus se prileže k mesnim jedem, zlasti k jagnjetini, odličen pa je tudi kot namaz v sendvičih, pomaka za presno zelenjavo ali preprosto s toplim kruhom. Po želji mu lahko dodamo različne začimbe, recimo koriander ali čili, in druge dodatke, kot so posušeni paradižniki ali črne olive. V hladilniku ga lahko hranimo do 5 dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.