
Sestavine
- 1 zavitek listnatega testa
nadev
- 300 g brusnic
- 400 g hrušk
- sok 1 limone
- 150 g sladkornih drobtin
- 150 g naribanih mandljev
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 jajce za premaz
Preberite tudi

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.
Sestavine
- 1 zavitek listnatega testa
nadev
- 300 g brusnic
- 400 g hrušk
- sok 1 limone
- 150 g sladkornih drobtin
- 150 g naribanih mandljev
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 jajce za premaz
Postopek
Brusnice preberemo, operemo in dobro odcedimo. Hruške olupimo in po dolgem razrežemo na četrtine. Peclje in peščišča odstranimo, hruškovo meso pa narežemo na majhne koščke in pokapamo z limonovim sokom. V skledi zmešamo vse sestavine za nadev in pustimo približno eno uro, da se prepojijo.
Listnato testo razvaljamo na delovni površini. Ob daljši stranici testa odrežemo dva ozka trakova in ju prihranimo za okrasitev zavitka. Vzdolžno po sredini razvaljanega testa razporedimo nadev. Testo preganemo čez nadev in zavitek položimo z robom navzdol na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Poljubno ga okrasimo s testenima trakovoma, namažemo s stepenim jajcem in pečemo v prej segreti pečici pri 180 °C slabe pol ure.