
Piščanec v gorčični omaki s pirejem iz zelene
Slasten piščanec v omaki, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Piščanec v gorčični omaki s pirejem iz zelene
Slasten piščanec v omaki, ki ga boste pripravljali znova in znova.

Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 3 fileji piščančjih prsi brez kože
- 1 žlica angleške gorčice v prahu
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 8 žajbljevih listov
- 100 g crème fraîche ali smetane za kuhanje
- 2 žlici kisle smetane
- 1 piščančja jušna kocka
- 2 žlici zrnate gorčice
- sol
- poper
- kuhana zelena zelenjava (brokoli, grah, ohrovt) za prilogo

Popolna izbira za poletje: 3 malo drugačne sladice brez peke
Brez skrbi glede vzhajanja, zažganih robov in bojazni, da bi karkoli 'padlo skupaj'. Te sladice brez peke so nam všeč, ker so enostavne in osvežujoče.

Jajčevci ali melancani? Ni pomembno, važen je dober recept
Jajčevci ali melancani so nam na voljo vse leto, a so zdaj res slastni. Pogosto jih podcenjujemo, zato smo tokrat zbrali recepte, ki bodo to hitro spremenili.

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?
Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 3 fileji piščančjih prsi brez kože
- 1 žlica angleške gorčice v prahu
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 8 žajbljevih listov
- 100 g crème fraîche ali smetane za kuhanje
- 2 žlici kisle smetane
- 1 piščančja jušna kocka
- 2 žlici zrnate gorčice
- sol
- poper
- kuhana zelena zelenjava (brokoli, grah, ohrovt) za prilogo
Postopek
Zeleno olupimo, narežemo in skuhamo v osoljeni vodi.
Medtem damo piščančje prsi med dve plasti folije, jih rahlo potolčemo z valjarjem, da so enakomerne debeline, in jih posipamo z gorčico v prahu. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem na obeh straneh popečemo meso. Piščancu dodamo še strt česen in nasekljan žajbelj. Po eni minuti, ko česen zadiši, v ponev nadrobimo še jušno kocko. Prilijemo 1 dl vroče vode in dodamo 100 g crème fraîche ali smetane za kuhanje. Omako premešamo okoli piščanca, ponev pokrijemo s pokrovko in na srednji temperaturi kuhljamo 8 minut oziroma tako dolgo, da se piščanec skuha. Vmešamo zrnato gorčico in začinimo s črnim poprom.
Medtem ko se piščanec kuha, zeleno odcedimo in ji primešamo 2 žlici kisle smetane. Pretlačimo ali zmiksamo jo, da naredimo pire, in po okusu še dodatno začinimo. Piščanca postrežemo s pirejem in zeleno zelenjavo.