
Piščanec v gorčični omaki s pirejem iz zelene
Slasten piščanec v omaki, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Piščanec v gorčični omaki s pirejem iz zelene
Slasten piščanec v omaki, ki ga boste pripravljali znova in znova.

Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 3 fileji piščančjih prsi brez kože
- 1 žlica angleške gorčice v prahu
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 8 žajbljevih listov
- 100 g crème fraîche ali smetane za kuhanje
- 2 žlici kisle smetane
- 1 piščančja jušna kocka
- 2 žlici zrnate gorčice
- sol
- poper
- kuhana zelena zelenjava (brokoli, grah, ohrovt) za prilogo

Za gurmane: osso buco po receptu Vesne Pernarčič
Osso buco je v Italiji prava klasika. Pripravlja se iz bočnika s kostjo, počasi kuha in postreže z rumeno rižoto. Tako ga naredi Vesna Pernarčič.

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.
Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 3 fileji piščančjih prsi brez kože
- 1 žlica angleške gorčice v prahu
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 8 žajbljevih listov
- 100 g crème fraîche ali smetane za kuhanje
- 2 žlici kisle smetane
- 1 piščančja jušna kocka
- 2 žlici zrnate gorčice
- sol
- poper
- kuhana zelena zelenjava (brokoli, grah, ohrovt) za prilogo
Postopek
Zeleno olupimo, narežemo in skuhamo v osoljeni vodi.
Medtem damo piščančje prsi med dve plasti folije, jih rahlo potolčemo z valjarjem, da so enakomerne debeline, in jih posipamo z gorčico v prahu. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem na obeh straneh popečemo meso. Piščancu dodamo še strt česen in nasekljan žajbelj. Po eni minuti, ko česen zadiši, v ponev nadrobimo še jušno kocko. Prilijemo 1 dl vroče vode in dodamo 100 g crème fraîche ali smetane za kuhanje. Omako premešamo okoli piščanca, ponev pokrijemo s pokrovko in na srednji temperaturi kuhljamo 8 minut oziroma tako dolgo, da se piščanec skuha. Vmešamo zrnato gorčico in začinimo s črnim poprom.
Medtem ko se piščanec kuha, zeleno odcedimo in ji primešamo 2 žlici kisle smetane. Pretlačimo ali zmiksamo jo, da naredimo pire, in po okusu še dodatno začinimo. Piščanca postrežemo s pirejem in zeleno zelenjavo.