
Dušeno rdeče zelje
Rdeče zelje je ključno za uspešno martinovo pojedino
Dušeno rdeče zelje
Rdeče zelje je ključno za uspešno martinovo pojedino

Sestavine
- 1 glava rdečega zelja (pribl. 1 kg)
- 1 manjša čebula
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička ostre moke
- 1 noževa konica kumine
- 1 dl cvička
- sol
- 1 žlica olja

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 1 glava rdečega zelja (pribl. 1 kg)
- 1 manjša čebula
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička ostre moke
- 1 noževa konica kumine
- 1 dl cvička
- sol
- 1 žlica olja
Postopek
Zeljno glavo razrežemo na četrtine, odstranimo kocen in narežemo na rezance. Zelje solimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
V nizki kozici segrejemo žlico olja, dodamo sladkor, sesekljano čebulo in čebulo zarumenimo. Dodamo zelje in ga med mešanjem počasi dušimo dobre pol ure. Nato dodamo moko in kumino, dobro premešamo, prilijemo 1 dl cvička in dušimo še 15 minut.