
Čokoladno-kavne skodelice
Idealna sladica za fino večerjo
Čokoladno-kavne skodelice
Idealna sladica za fino večerjo

Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 1 dl močne kave
- 4 žlice žganja po želji (rum, brendi, mandljev liker ...)
- 4 dl sladke smetane
- 2 žlici rjavega sladkorja
- kakav v prahu za posip

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 1 dl močne kave
- 4 žlice žganja po želji (rum, brendi, mandljev liker ...)
- 4 dl sladke smetane
- 2 žlici rjavega sladkorja
- kakav v prahu za posip
Postopek
Čokolado nalomimo na koščke in jo damo v skledo skupaj s kavo in alkoholom. Zavremo 2,5 dl sladke smetane, z njo prelijemo čokoladno mešanico in mešamo toliko časa, da se čokolada stopi in dobimo gladko zmes. Razdelimo jo v 6 skodelic in pustimo v hladilniku čez noč, da se masa strdi.
Pred postrežbo rahlo stepemo preostalo sladko smetano s sladkorjem, jo razdelimo na strjeno čokoladno-kavno maso in potresemo s kakavom v prahu.