
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 1 dl močne kave
- 4 žlice žganja po želji (rum, brendi, mandljev liker ...)
- 4 dl sladke smetane
- 2 žlici rjavega sladkorja
- kakav v prahu za posip
Preberite tudi

Umetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!
Low&slow BBQ način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 1 dl močne kave
- 4 žlice žganja po želji (rum, brendi, mandljev liker ...)
- 4 dl sladke smetane
- 2 žlici rjavega sladkorja
- kakav v prahu za posip
Postopek
Čokolado nalomimo na koščke in jo damo v skledo skupaj s kavo in alkoholom. Zavremo 2,5 dl sladke smetane, z njo prelijemo čokoladno mešanico in mešamo toliko časa, da se čokolada stopi in dobimo gladko zmes. Razdelimo jo v 6 skodelic in pustimo v hladilniku čez noč, da se masa strdi.
Pred postrežbo rahlo stepemo preostalo sladko smetano s sladkorjem, jo razdelimo na strjeno čokoladno-kavno maso in potresemo s kakavom v prahu.