
Avokadov namaz na krekerjih s klementinami
Avokadov namaz na krekerjih s klementinami

Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- 2 zrela avokada
- 2 žlici limonovega soka
- 1 strok česna
- ½ skodelice vode
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 velikih listov sveže bazilike
- himalajska sol (po želji)
- mleti poper (po želji)
- presni krekerji (po receptu ali kupljeni)
- krhlji klementin
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- 2 zrela avokada
- 2 žlici limonovega soka
- 1 strok česna
- ½ skodelice vode
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 velikih listov sveže bazilike
- himalajska sol (po želji)
- mleti poper (po želji)
- presni krekerji (po receptu ali kupljeni)
- krhlji klementin
Postopek
Indijske oreščke namočimo čez noč, nato jih dobro operemo in odcedimo.
Avokado olupimo in mu odstranimo koščico. Vse sestavine, razen dveh listov bazilike, ki jih prihranimo, damo v električni mešalnik in zmeljemo, da nastane gladka zmes. Prihranjena lista bazilike drobno narežemo in vmešamo v namaz.
Namažemo na krekerje in obložimo s krhlji klementin.