
Vampi na žaru
Vampi na žaru

Sestavine
- 800 g kuhanih vampov
- 30 g slanine
- 4 žličke nasekljanega česna
- 4 žličke nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
- malo rdeče sladke mlete paprike
- malo olja

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
- 800 g kuhanih vampov
- 30 g slanine
- 4 žličke nasekljanega česna
- 4 žličke nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
- malo rdeče sladke mlete paprike
- malo olja
Postopek
Očiščene in do mehkega skuhane vampe tanko narežemo. Slanino narežemo na trakce.
Na vročo ploščo žara ali v ponev damo malo olja in ga segrejemo, nanj položimo vampe in slanino in pečemo približno 3 minute. Začinimo s soljo, poprom in rdečo papriko. Na koncu dodamo še peteršilj in česen, dobro premešamo, še malo prepražimo in ponudimo.