
Vampi na žaru
Vampi na žaru

Sestavine
- 800 g kuhanih vampov
- 30 g slanine
- 4 žličke nasekljanega česna
- 4 žličke nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
- malo rdeče sladke mlete paprike
- malo olja

Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.
Sestavine
- 800 g kuhanih vampov
- 30 g slanine
- 4 žličke nasekljanega česna
- 4 žličke nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
- malo rdeče sladke mlete paprike
- malo olja
Postopek
Očiščene in do mehkega skuhane vampe tanko narežemo. Slanino narežemo na trakce.
Na vročo ploščo žara ali v ponev damo malo olja in ga segrejemo, nanj položimo vampe in slanino in pečemo približno 3 minute. Začinimo s soljo, poprom in rdečo papriko. Na koncu dodamo še peteršilj in česen, dobro premešamo, še malo prepražimo in ponudimo.