
Čokoladni tartufi
Čokoladni tartufi po receptu mojstra Andreja Goljata bodo mimogrede pripravljeni in še hitreje pospravljeni.
Čokoladni tartufi
Čokoladni tartufi po receptu mojstra Andreja Goljata bodo mimogrede pripravljeni in še hitreje pospravljeni.

Sestavine
- 250 g kakovostne temne čokolade
- 6 žlic smetane
- 2 žlici masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 4 žlice pomarančnega likerja
- 100 g grenkega kakava
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 250 g kakovostne temne čokolade
- 6 žlic smetane
- 2 žlici masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 4 žlice pomarančnega likerja
- 100 g grenkega kakava
Postopek
Čokolado razlomimo na manjše kose. V ognjevarni skledi jo zmešamo s smetano in maslom in segrevamo nad paro, da se sestavine stopijo. Ko je masa skoraj stopljena, posodo odstavimo in maso penasto umešamo, da dobimo gladko zmes. Dodamo pomarančni liker in sladkor v prahu.
Z dvema žličkama iz mase oblikujemo manjše kroglice. Povaljamo jih v kakavu, zložimo na krožnik in damo v hladilnik, da se učvrstijo.