
Čokoladni tartufi
Čokoladni tartufi po receptu mojstra Andreja Goljata bodo mimogrede pripravljeni in še hitreje pospravljeni.
Čokoladni tartufi
Čokoladni tartufi po receptu mojstra Andreja Goljata bodo mimogrede pripravljeni in še hitreje pospravljeni.

Sestavine
- 250 g kakovostne temne čokolade
- 6 žlic smetane
- 2 žlici masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 4 žlice pomarančnega likerja
- 100 g grenkega kakava

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Tako lahko porabite presežek paradižnika
Polsušeni paradižnik je čudovit način, da porabimo presežke paradižnika, ko ga je na vrtovih in na tržnicah v izobilju, in ga shranimo za hladnejše dni.

Blitva: zakladnica vitaminov, folne kisline in popolna poletna priloga
Blitva je lahko na jedilniku vse leto, a običajno predvsem v poletnih mesecih pogosteje posežemo po njej, ko se kot priloga znajde ob morskih sadežih. Vsebuje malo kalorij in veliko dobrega.
Sestavine
- 250 g kakovostne temne čokolade
- 6 žlic smetane
- 2 žlici masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 4 žlice pomarančnega likerja
- 100 g grenkega kakava
Postopek
Čokolado razlomimo na manjše kose. V ognjevarni skledi jo zmešamo s smetano in maslom in segrevamo nad paro, da se sestavine stopijo. Ko je masa skoraj stopljena, posodo odstavimo in maso penasto umešamo, da dobimo gladko zmes. Dodamo pomarančni liker in sladkor v prahu.
Z dvema žličkama iz mase oblikujemo manjše kroglice. Povaljamo jih v kakavu, zložimo na krožnik in damo v hladilnik, da se učvrstijo.