Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni srčki

Čokoladni srčki

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

testo

  • 18 dag gladke moke
  • 18 dag masla
  • 7 dag sladkorja v prahu
  • 9 dag naribanih orehov
  • 1 rumenjak
  • žlička cimeta
  • zavitek vaniljevega sladkorja

nadev

  • 15 dag lešnikovega namaza
  • čokoladna in beljakova glazura

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

testo

  • 18 dag gladke moke
  • 18 dag masla
  • 7 dag sladkorja v prahu
  • 9 dag naribanih orehov
  • 1 rumenjak
  • žlička cimeta
  • zavitek vaniljevega sladkorja

nadev

  • 15 dag lešnikovega namaza
  • čokoladna in beljakova glazura

Postopek

1

Iz vseh navedenih sestavin zamesimo krhko testo in ga pustimo počivati približno pol ure.

2

Pečico segrejemo na 170 °C, pekač namastimo. Testo tanko razvaljamo, z modelčkom za piškote izrežemo srčke in jih polagamo na pekač.

3

Srčke pečemo približno 12 minut, nato jih ohladimo. Polovico piškotov tanko premažemo z lešnikovim namazom in jih sestavimo s preostalimi piškoti.

4

Pripravimo še čokoladno in beljakovo glazuro. Piškote namočimo v čokoladno glazuro, in ko se posušijo, jih okrasimo z beljakovo glazuro.

Beljakova glazura

Beljakovo glazuro pripravimo iz enega beljaka, 25 dag sladkorja v prahu in pol žličke limonovega soka (dobimo približno 2,5 dl glazure). Beljak rahlo stepemo, nato pa mu po žlicah vmešamo presejani sladkor v prahu. Dodamo še limonov sok in narahlo premešamo, da dobimo gladko, ne preveč tekočo maso. Maso napolnimo v papirnat tulec in piškote okrasimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.