Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni srčki
Čokoladni srčki
Sestavine
testo
- 18 dag gladke moke
- 18 dag masla
- 7 dag sladkorja v prahu
- 9 dag naribanih orehov
- 1 rumenjak
- žlička cimeta
- zavitek vaniljevega sladkorja
nadev
- 15 dag lešnikovega namaza
- čokoladna in beljakova glazura
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
testo
- 18 dag gladke moke
- 18 dag masla
- 7 dag sladkorja v prahu
- 9 dag naribanih orehov
- 1 rumenjak
- žlička cimeta
- zavitek vaniljevega sladkorja
nadev
- 15 dag lešnikovega namaza
- čokoladna in beljakova glazura
Postopek
Iz vseh navedenih sestavin zamesimo krhko testo in ga pustimo počivati približno pol ure.
Pečico segrejemo na 170 °C, pekač namastimo. Testo tanko razvaljamo, z modelčkom za piškote izrežemo srčke in jih polagamo na pekač.
Srčke pečemo približno 12 minut, nato jih ohladimo. Polovico piškotov tanko premažemo z lešnikovim namazom in jih sestavimo s preostalimi piškoti.
Pripravimo še čokoladno in beljakovo glazuro. Piškote namočimo v čokoladno glazuro, in ko se posušijo, jih okrasimo z beljakovo glazuro.
Beljakova glazura
Beljakovo glazuro pripravimo iz enega beljaka, 25 dag sladkorja v prahu in pol žličke limonovega soka (dobimo približno 2,5 dl glazure). Beljak rahlo stepemo, nato pa mu po žlicah vmešamo presejani sladkor v prahu. Dodamo še limonov sok in narahlo premešamo, da dobimo gladko, ne preveč tekočo maso. Maso napolnimo v papirnat tulec in piškote okrasimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lešnikovo-čokoladna torta s kardamomom
Kardamom je rahlo pikantna, a sladkobna začimba iz Indije.