
Sestavine
- 170 g zmehčanega masla
- 170 g rjavega sladkorja
- 3 jajca
- 140 g moke
- 85 g mletih mandljev
- ½ žličke pecilnega praška
- 1 dl mleka
- 4 žlice kakava v prahu
- 50 g čokoladnih kapljic ali ostružkov
- maščoba za model
- bela, temna in mlečna čokolada za okras

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!
Sestavine
- 170 g zmehčanega masla
- 170 g rjavega sladkorja
- 3 jajca
- 140 g moke
- 85 g mletih mandljev
- ½ žličke pecilnega praška
- 1 dl mleka
- 4 žlice kakava v prahu
- 50 g čokoladnih kapljic ali ostružkov
- maščoba za model
- bela, temna in mlečna čokolada za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Podolgovat model namastimo in obložimo s papirjem za peko. Maslo in sladkor stepemo, da dobimo penasto in svetlo mešanico. Vmešamo in stepemo še jajca, nato pa dodamo še moko, mandlje, pecilni prašek, mleko in kakav. Vse dobro premešamo, da dobimo gladko mešanico. Primešamo čokoladne kapljice ali ostružke in testo razporedimo po modlu. Pečemo 45 do 50 minut oziroma tako dolgo, da lesena palčka, ki jo zapičimo v pečeni biskvit in nato izvlečemo, ostane čista.
Kolač v modlu ohladimo, nato pa zvrnemo na kuhinjsko rešetko. Čokolade za preliv vsako posebej raztopimo nad soparo. Z žlico jih prelijemo po kolaču in pustimo, da se vse skupaj strdi, preden kolač razrežemo.