
Sladke krhke kepice
Kepice idealne za pusta hrusta!
Sladke krhke kepice
Kepice idealne za pusta hrusta!

Sestavine
- 30 dag moke
- 1,25 dl sladke smetane
- 4 rumenjaki
- 2 žlici ruma
- sol
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 30 dag moke
- 1,25 dl sladke smetane
- 4 rumenjaki
- 2 žlici ruma
- sol
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Vse sestavine zgnetemo v čvrsto testo. Približno eno uro naj počiva, nato ga čim tanjše razvaljamo. Razvaljano testo s koleščkom razrežemo na četverokotnike, le-te pa na dva centimetra široke trakove.
Testene trakove med seboj prepletemo tako, da naredimo rahle kroglice. V veliko pomoč nam bo model za oblikovanje kepic.
Kepice ocvremo v vroči maščobi in jih dobro odcedimo na kuhinjski mreži. Preden krhke kepice ponudimo, jih bogato potresemo s sladkorjem v prahu.