
Čokoladne rezine z višnjami
Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje
Čokoladne rezine z višnjami
Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje

Sestavine
- 80 g mandljevih piškotov amarettov
- 400 g kakovostne temne čokolade
- 4 dl sladke smetane
- 400 g višnjevega kompota
- 2 žlici višnjevega žganja
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 80 g mandljevih piškotov amarettov
- 400 g kakovostne temne čokolade
- 4 dl sladke smetane
- 400 g višnjevega kompota
- 2 žlici višnjevega žganja
Postopek
Kvadraten model s stranico 20 cm obložimo s trakom papirja za peko, tako da visi čez rob – da bomo sladico potem lahko dvignili iz modla. Po dnu potresemo grobo zdrobljene amarette.
Nasekljano čokolado damo v nepregorno skledico, smetano pa nalijemo v kozico in zavremo, nato z njo prelijemo čokolado in mešamo, da se popolnoma stopi. Mešanico prelijemo na piškote v modlu, nato jo poravnamo. Pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure (lahko pa tudi za 2 dni).
Medtem ko se čokolada strjuje v hladilniku, višnje odcedimo nad majhno kozico in jih damo na stran, sok, ki mu dodamo žganje, pa ob nežnem vrenju kuhamo približno 5 minut, da se zgosti v sirup. To lahko naredimo dan prej in oboje shranimo v hladilniku.
Ko želimo sladico postreči, jo s pomočjo papirja za peko dvignemo iz modla in položimo na desko. Oster nož pomočimo v vročo vodo in sladico narežemo na 6 ličnih rezin. S slaščičarskim čopičem z višnjevim sirupom na vsak krožnik naslikamo debelo črto, na katero prečno položimo čokoladno rezino. Na vsako rezino razporedimo nekaj višenj, zraven pa postrežemo dodaten sirup.