Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladne rezine z višnjami

Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje

Čokoladne rezine z višnjami

Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 rezin
Oznake
čokolada rezine višnje valentinovo
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 80 g mandljevih piškotov amarettov
  • 400 g kakovostne temne čokolade
  • 4 dl sladke smetane
  • 400 g višnjevega kompota
  • 2 žlici višnjevega žganja

Preberite tudi

Sestavine

  • 80 g mandljevih piškotov amarettov
  • 400 g kakovostne temne čokolade
  • 4 dl sladke smetane
  • 400 g višnjevega kompota
  • 2 žlici višnjevega žganja

Postopek

1

Kvadraten model s stranico 20 cm obložimo s trakom papirja za peko, tako da visi čez rob – da bomo sladico potem lahko dvignili iz modla. Po dnu potresemo grobo zdrobljene amarette.

2

Nasekljano čokolado damo v nepregorno skledico, smetano pa nalijemo v kozico in zavremo, nato z njo prelijemo čokolado in mešamo, da se popolnoma stopi. Mešanico prelijemo na piškote v modlu, nato jo poravnamo. Pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure (lahko pa tudi za 2 dni).

3

Medtem ko se čokolada strjuje v hladilniku, višnje odcedimo nad majhno kozico in jih damo na stran, sok, ki mu dodamo žganje, pa ob nežnem vrenju kuhamo približno 5 minut, da se zgosti v sirup. To lahko naredimo dan prej in oboje shranimo v hladilniku.

4

Ko želimo sladico postreči, jo s pomočjo papirja za peko dvignemo iz modla in položimo na desko. Oster nož pomočimo v vročo vodo in sladico narežemo na 6 ličnih rezin. S slaščičarskim čopičem z višnjevim sirupom na vsak krožnik naslikamo debelo črto, na katero prečno položimo čokoladno rezino. Na vsako rezino razporedimo nekaj višenj, zraven pa postrežemo dodaten sirup.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.