
Rahle čokoladno-kokosove rezine s kardamomom
Čokolada, kokosova smetana, kava in kardamom ... le kako bi se lahko uprli tem rezinam?
Rahle čokoladno-kokosove rezine s kardamomom
Čokolada, kokosova smetana, kava in kardamom ... le kako bi se lahko uprli tem rezinam?

Sestavine
- 400 g temne čokolade
- 8 strokov kardamoma
- 1,2 dl sladke smetane
- 200 g navadnega jogurta
- 160 g kokosove smetane
- ½ dl ohlajene močne črne kave
- 3 žlice javorovega sirupa
- 150 g krhkih maslenih piškotov, kot so škotski »shortbread«
- 80 g kandiranih češenj za okras

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.
Sestavine
- 400 g temne čokolade
- 8 strokov kardamoma
- 1,2 dl sladke smetane
- 200 g navadnega jogurta
- 160 g kokosove smetane
- ½ dl ohlajene močne črne kave
- 3 žlice javorovega sirupa
- 150 g krhkih maslenih piškotov, kot so škotski »shortbread«
- 80 g kandiranih češenj za okras
Postopek
Iz strokov kardamoma poberemo seme in ga v možnarju zdrobimo v prah. Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo v vodni kopeli (v skledici nad kozico, v kateri čisto narahlo vre voda). Medtem jo občasno pomešamo. Ko je stopljena, vanjo vmešamo kardamomov prah.
Smetano stepemo toliko, da nastanejo mehki vršički, nato vanjo narahlo vmešamo jogurt, kokosovo smetano, kavo in javorov sirup. Piškote nalomimo na koščke, velike za grižljaj, in jih skupaj s kandiranimi češnjami vmešamo v maso (mogoče se bo sesirila, ampak ne skrbite). Z lopatico (najbolje silikonsko) previdno, a temeljito vmešamo še stopljeno čokolado – to lahko traja par minut.
Podolgovat model obložimo s prozorno kuhinjsko folijo, vanj nalijemo čokoladno mešanico in postavimo v hladilnik za najmanj 3 ure. Ohlajeno sladico narežemo na rezine in postrežemo.