© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Malinova čokoladna torta

Bogata čokoladna torta, ki jo je navdihnila avstrijska sacherica

Malinova čokoladna torta

Bogata čokoladna torta, ki jo je navdihnila avstrijska sacherica

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
raspberry sachertorte

Sestavine

  • 220 g temne čokolade (70 %)
  • 170 g masla
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • ¼ žličke instantne kave ali kavine arome
  • 100 g praženih mandljev
  • 2 zvrhani žlici moke
  • ½ žličke soli
  • 5 jajc
  • 140 g rjavega sladkorja
  • 12 svežih ali zamrznjenih malin
  • 40 malin za okras
  • 4 žlice malinovega džema
  • sladkor v prahu za posip
  • vaniljeva krema, ko postrežemo

glazura

  • 140 g nasekljane temne čokolade (70 %)
  • 1 dl sladke smetane
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

  • 220 g temne čokolade (70 %)
  • 170 g masla
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • ¼ žličke instantne kave ali kavine arome
  • 100 g praženih mandljev
  • 2 zvrhani žlici moke
  • ½ žličke soli
  • 5 jajc
  • 140 g rjavega sladkorja
  • 12 svežih ali zamrznjenih malin
  • 40 malin za okras
  • 4 žlice malinovega džema
  • sladkor v prahu za posip
  • vaniljeva krema, ko postrežemo

glazura

  • 140 g nasekljane temne čokolade (70 %)
  • 1 dl sladke smetane

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Dva enaka pekača premera 23 cm obložimo s papirjem za peko. Čokolado in maslo, ki ga narežemo na kocke, raztopimo, nato ohladimo. V zmes vmešamo vaniljevo aromo in kavo.

2

Drobno zmeljemo mandlje in jih v primerno veliki skledi zmešamo z moko in soljo. Z električnim mešalnikom 5 minut stepamo jajca, da se njihov volumen podvoji. Počasi dodajamo sladkor in stepamo še kakšno minuto. Nato vmešamo čokoladno mešanico in nanjo najprej previdno presejemo polovico mandljeve mešanice. Premešamo, nato pa presejemo še drugo polovico. Testo je precej tekoče.

3

Testo razdelimo v pripravljena pekača in pečemo približno 15 minut; lesene palčke, s katero preverjamo, ali je biskvit pečen, naj se drži nekaj testa, to pomeni, da testo ni popolnoma pečeno. Biskvit v pekačih ohladimo.

4

Na postrežni pladenj damo manj lep biskvit. Iz 12 malin naredimo pire in ga zmešamo z džemom. S to maso premažemo biskvit, nato ga pokrijemo z drugim biskvitom.

5

Za glazuro zavremo smetano in vanjo vmešamo nasekljano čokolado. Mešamo, da se čokolada raztopi. Počakamo nekaj minut, da se glazura nekoliko zgosti, nato jo prelijemo po biskvitu. Okrasimo s preostalimi malinami in torto pustimo ohlajati 24 ur v hladilniku. Približno eno uro pred postrežbo vzamemo torto iz hladilnika, posujemo jo s sladkorjem v prahu in ponudimo z žlico vaniljeve kreme.

Priljubljeni recepti

Biskvit s pomarančo in pasijonko

Bolj sočnega biskvita še niste jedli!

45 min
Enostavno

Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente

Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.