Kaj boste skuhali danes?
Ajdova kaša s pečenimi jajčevci
Okusno kosilo, ki vas bo zadovoljilo in nasitilo.
Ajdova kaša s pečenimi jajčevci
Okusno kosilo, ki vas bo zadovoljilo in nasitilo.
Sestavine
- 250 g ajdove kaše
- 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja
- 1 srednje velik ali 2 majhna jajčevca
- 8 celih mladih čebulic
- 1 pločevinka (400 g) zelene leče
- 30 g suhih češenj, višenj ali brusnic
- 8 orehovih jedrc
- sok 1 limone
- ½ žličke suhega zdrobljenega čilija
- majhen šopek kopra
- 30 g mehkega kozjega sira
- sol
- poper
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 250 g ajdove kaše
- 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja
- 1 srednje velik ali 2 majhna jajčevca
- 8 celih mladih čebulic
- 1 pločevinka (400 g) zelene leče
- 30 g suhih češenj, višenj ali brusnic
- 8 orehovih jedrc
- sok 1 limone
- ½ žličke suhega zdrobljenega čilija
- majhen šopek kopra
- 30 g mehkega kozjega sira
- sol
- poper
Postopek
Ajdovo kašo dobro splaknemo pod tekočo vodo. Skuhamo jo v pol litra rahlo osoljene vode in jo po potrebi odcedimo. Pomešamo jo z oljem in pustimo, da se ohlaja 5 minut.
Medtem na visoki temperaturi segrejemo rebrasto ponev. Jajčevce podolgem narežemo na centimeter debele rezine in jih pečemo 5 minut, da se zmehčajo in so malo ožgani. S prijemalkami jih poberemo iz ponve in prihranimo. Enako ponovimo s celimi mladimi čebulicami, ki smo jim odrezali vrhove.
Toplo kašo zmešamo z odcejeno lečo, grobo nasekljanimi suhimi češnjami, višnjami ali brusnicami, drobno nasekljanimi orehi, limonovim sokom, čilijem in večino drobno nasekljanega kopra, solimo in popramo. Naložimo na servirni krožnik, obložimo s pečenimi jajčevci in mladimi čebulicami ter posujemo s preostalim sesekljanim koprom in nadrobljenim kozjim sirom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletni mošnjički s feto in zelišči
Popolna cezarjeva solata
Cezarjevo solato lahko naredimo zelo na hitro. Lahko pa si vzamemo čas in sestavimo popolno cezarjevo solato. Ključ je v detajlih in ko jih obvladate, vas čaka resnično izjemen rezultat.
Čokoladni ganaš s krhko karamelo
Fin ganaš, ki očara tudi najzahtevnejše goste