
Sestavine
čokoladni mousse
- 3 jajca
- 255 g temne čokolade
- 90 g sladkorja
- 3 žlice maraskina
- 3 žlice kakava v prahu
- 3 dl sladke smetane
temni čokoladni biskvit
- 60 g sladkorja
- 75 g grobo mletih lešnikov
- 15 g moke
- ½ pecilnega praška
- malo vaniljevih semen iz stroka
- 2 žlici nutele

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.

Popoln začetek počitnic: povabite na zabavo na terasi
Ne glede na to, ali boste počastili prihod poletja, začetek počitnic, državni praznik ali kakšno drugo praznovanja vredno priložnost, vam bo naš izbor receptov gotovo prišel prav.

Triki za popolno avtentično paeljo
Paelja je ena najbolj prepoznavnih jedi španske kuhinje, ki prihaja iz Valencije. Na prvi pogled preprosta jed z rižem, a za tiste, ki jo pripravljajo z ljubeznijo in razumevanjem, je prava umetnost.
Sestavine
čokoladni mousse
- 3 jajca
- 255 g temne čokolade
- 90 g sladkorja
- 3 žlice maraskina
- 3 žlice kakava v prahu
- 3 dl sladke smetane
temni čokoladni biskvit
- 60 g sladkorja
- 75 g grobo mletih lešnikov
- 15 g moke
- ½ pecilnega praška
- malo vaniljevih semen iz stroka
- 2 žlici nutele
Postopek
Za biskvit beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg. Rumenjake s sladkorjem penasto stepemo, dodamo nutelo in malo stepenega beljaka. Nato primešamo moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom, ter lešnike in vse skupaj dobro premešamo. Na koncu narahlo vmešamo sneg. Vlijemo v pekač velikosti 25 x 30 cm in pečemo na 200 °C približno 20 minut.
Za čokoladni mousse čokolado stopimo nad soparo. Beljake ločimo od rumenjakov. Beljake stepemo v trd sneg. Sladko smetano trdo stepemo. V rumenjake dodamo sladkor in jih penasto stepemo. Dodamo maraskino ter kakav v prahu in dobro zmiksamo z električnim mešalnikom, da dobimo gladko maso brez grudic. Nato dodamo čokolado, zmeljemo in dodamo še stepeno sladko smetano. Na koncu ročno vmešamo še beljakov sneg.
Čokoladni mousse takoj prelijemo po biskvitu in ga čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan izrežemo lunice in jih po želji oblijemo s čokolado – a odlične so tudi brez obliva.