© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladne lunice

Čokoladne lunice

Čas priprave 1 h + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 25 lunic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladne lunice

Sestavine

čokoladni mousse

  • 3 jajca
  • 255 g temne čokolade
  • 90 g sladkorja
  • 3 žlice maraskina
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 3 dl sladke smetane

temni čokoladni biskvit

  • 60 g sladkorja
  • 75 g grobo mletih lešnikov
  • 15 g moke
  • ½ pecilnega praška
  • malo vaniljevih semen iz stroka
  • 2 žlici nutele
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

čokoladni mousse

  • 3 jajca
  • 255 g temne čokolade
  • 90 g sladkorja
  • 3 žlice maraskina
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 3 dl sladke smetane

temni čokoladni biskvit

  • 60 g sladkorja
  • 75 g grobo mletih lešnikov
  • 15 g moke
  • ½ pecilnega praška
  • malo vaniljevih semen iz stroka
  • 2 žlici nutele

Postopek

1

Za biskvit beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg. Rumenjake s sladkorjem penasto stepemo, dodamo nutelo in malo stepenega beljaka. Nato primešamo moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom, ter lešnike in vse skupaj dobro premešamo. Na koncu narahlo vmešamo sneg. Vlijemo v pekač velikosti 25 x 30 cm in pečemo na 200 °C približno 20 minut.

2

Za čokoladni mousse čokolado stopimo nad soparo. Beljake ločimo od rumenjakov. Beljake stepemo v trd sneg. Sladko smetano trdo stepemo. V rumenjake dodamo sladkor in jih penasto stepemo. Dodamo maraskino ter kakav v prahu in dobro zmiksamo z električnim mešalnikom, da dobimo gladko maso brez grudic. Nato dodamo čokolado, zmeljemo in dodamo še stepeno sladko smetano. Na koncu ročno vmešamo še beljakov sneg.

3

Čokoladni mousse takoj prelijemo po biskvitu in ga čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan izrežemo lunice in jih po želji oblijemo s čokolado – a odlične so tudi brez obliva.

Priljubljeni recepti

Biskvit s pomarančo in pasijonko

Bolj sočnega biskvita še niste jedli!

45 min
Enostavno

Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente

Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.