
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni razpokančki
Zasneženi čokoladni razpokančki teknejo tudi, če zunaj ni snega.
Čokoladni razpokančki
Zasneženi čokoladni razpokančki teknejo tudi, če zunaj ni snega.

Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 125 g zmehčanega masla
- 300 g svetlega sladkorja muskovado
- 2 jajci
- 150 g moke
- 60 g kakava v prahu
- 2 žlički pecilnega praška
- 2–3 žlice mleka
- 100 g sladkorja v prahu

Ko pade odpornost: kvarnerska mineštra, ki ogreje telo in dušo
V Reki se pleše in poje, a tudi dobro je, saj tam živijo kuharice, ki prisegajo na lokalne sestavine in tradicijo.

Zdrobov narastek – sladica otroštva, ki nikoli ne gre iz mode
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.

Tako krvavice ne bodo počile
Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 125 g zmehčanega masla
- 300 g svetlega sladkorja muskovado
- 2 jajci
- 150 g moke
- 60 g kakava v prahu
- 2 žlički pecilnega praška
- 2–3 žlice mleka
- 100 g sladkorja v prahu
Postopek
Čokolado stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Pustimo, da se malo ohladi.
Maslo in sladkor stepemo z električnim mešalnikom, nato vmešamo jajci, moko, kakav, pecilni prašek in čokolado. Dodamo mleko, da nastane mehko testo, vendar ne mešamo preveč. Pokrijemo in za 1 uro postavimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180 °C. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Sladkor v prahu vsujemo v skledico. Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in jih polagamo na pekač, tako da med njimi pustimo nekaj prostora
Piškote pečemo 12 do 15 minut ali toliko časa, da so čvrsti na dotik. Piškoti morajo narasti in razpokati. Pustimo, da se malo ohladijo na pekačih, nato jih prestavimo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo. V nepredušno zaprti posodi se ohranijo do 1 tedna.
Nasvet
Namesto sladkorja
Za še bolj čokoladno različico kroglice testa povaljamo v kakavu v prahu namesto v sladkorju.
Še nekaj nasvetov in zanimivosti
Skrivnosti in triki peke piškotov
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirjev narastek z beluši, čemažem in paradižnikom
Cheesecake
Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.