
Čokoladni razpokančki
Zasneženi čokoladni razpokančki teknejo tudi, če zunaj ni snega.
Čokoladni razpokančki
Zasneženi čokoladni razpokančki teknejo tudi, če zunaj ni snega.

Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 125 g zmehčanega masla
- 300 g svetlega sladkorja muskovado
- 2 jajci
- 150 g moke
- 60 g kakava v prahu
- 2 žlički pecilnega praška
- 2–3 žlice mleka
- 100 g sladkorja v prahu

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 125 g zmehčanega masla
- 300 g svetlega sladkorja muskovado
- 2 jajci
- 150 g moke
- 60 g kakava v prahu
- 2 žlički pecilnega praška
- 2–3 žlice mleka
- 100 g sladkorja v prahu
Postopek
Čokolado stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Pustimo, da se malo ohladi.
Maslo in sladkor stepemo z električnim mešalnikom, nato vmešamo jajci, moko, kakav, pecilni prašek in čokolado. Dodamo mleko, da nastane mehko testo, vendar ne mešamo preveč. Pokrijemo in za 1 uro postavimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180 °C. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Sladkor v prahu vsujemo v skledico. Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in jih polagamo na pekač, tako da med njimi pustimo nekaj prostora
Piškote pečemo 12 do 15 minut ali toliko časa, da so čvrsti na dotik. Piškoti morajo narasti in razpokati. Pustimo, da se malo ohladijo na pekačih, nato jih prestavimo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo. V nepredušno zaprti posodi se ohranijo do 1 tedna.
Nasvet
Namesto sladkorja
Za še bolj čokoladno različico kroglice testa povaljamo v kakavu v prahu namesto v sladkorju.
Še nekaj nasvetov in zanimivosti
Skrivnosti in triki peke piškotov