© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladni razpokančki

Zasneženi čokoladni razpokančki teknejo tudi, če zunaj ni snega.

Čokoladni razpokančki

Zasneženi čokoladni razpokančki teknejo tudi, če zunaj ni snega.

Čas priprave 30 min + 1h počivanje mase
Zahtevnost Enostavno
Količina 45–50 piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zasneženi čokoladni razpokančki

Sestavine

  • 200 g temne čokolade
  • 125 g zmehčanega masla
  • 300 g svetlega sladkorja muskovado
  • 2 jajci
  • 150 g moke
  • 60 g kakava v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2–3 žlice mleka
  • 100 g sladkorja v prahu
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 200 g temne čokolade
  • 125 g zmehčanega masla
  • 300 g svetlega sladkorja muskovado
  • 2 jajci
  • 150 g moke
  • 60 g kakava v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2–3 žlice mleka
  • 100 g sladkorja v prahu

Postopek

1

Čokolado stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Pustimo, da se malo ohladi.

2

Maslo in sladkor stepemo z električnim mešalnikom, nato vmešamo jajci, moko, kakav, pecilni prašek in čokolado. Dodamo mleko, da nastane mehko testo, vendar ne mešamo preveč. Pokrijemo in za 1 uro postavimo v hladilnik.

3

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Sladkor v prahu vsujemo v skledico. Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in jih polagamo na pekač, tako da med njimi pustimo nekaj prostora

4

Piškote pečemo 12 do 15 minut ali toliko časa, da so čvrsti na dotik. Piškoti morajo narasti in razpokati. Pustimo, da se malo ohladijo na pekačih, nato jih prestavimo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo. V nepredušno zaprti posodi se ohranijo do 1 tedna.

Nasvet

Namesto sladkorja

Za še bolj čokoladno različico kroglice testa povaljamo v kakavu v prahu namesto v sladkorju.

Še nekaj nasvetov in zanimivosti

Nasveti za peko piškotov

Skrivnosti in triki peke piškotov

Piškoti se med peko razlezejo

Piškoti za čajanko

Darila iz kuhinje

 

Priljubljeni recepti

Jelenčkove palačinke

Pričarajte otroške nasmehe z igrivim zajtrkom

25 min
Enostavno

Cheesecake

Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.

1 h 15 min
Enostavno

Čokoladna krema

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.