
Ocvrti koprivni listi
Za gibčne sklepe
Ocvrti koprivni listi
Za gibčne sklepe

Sestavine
- 32–40 lepih listov pekoče koprive
- 4 jajca
- 4 zvrhane žlice moke
- malo pecilnega praška
- 1 žlica lešnikovega ali drugega olja
- ščepec soli
- mleko po potrebi
- olje za cvrenje

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 32–40 lepih listov pekoče koprive
- 4 jajca
- 4 zvrhane žlice moke
- malo pecilnega praška
- 1 žlica lešnikovega ali drugega olja
- ščepec soli
- mleko po potrebi
- olje za cvrenje
Postopek
Stepemo jajca, dodamo olje in počasi dodajamo presejano moko s pecilnim praškom. Solimo po želji in z mlekom razredčimo testo do nekoliko gostejše mase kakor za palačinke.
Koprivne liste odtrgamo od stebla, operemo in osušimo. Cvrtje je uspešnejše in lepše, če uporabimo po dva lista, obrnjena z zunanjo stranjo drug proti drugemu, in ju skupaj pomakamo v maso za cvrtje. Liste hitro ocvremo v dobrem olju za cvrenje do zlato rumene barve. Ocvrte polagamo na papirnat prtiček, da se razmastijo. Ponudimo jih na svežih zelenih listih koprive, ki jih prej v rokah zmanemo z rokavicami.