Kaj boste skuhali danes?
Ocvrti koprivni listi
Za gibčne sklepe
Ocvrti koprivni listi
Za gibčne sklepe
Sestavine
- 32–40 lepih listov pekoče koprive
- 4 jajca
- 4 zvrhane žlice moke
- malo pecilnega praška
- 1 žlica lešnikovega ali drugega olja
- ščepec soli
- mleko po potrebi
- olje za cvrenje
Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Sestavine
- 32–40 lepih listov pekoče koprive
- 4 jajca
- 4 zvrhane žlice moke
- malo pecilnega praška
- 1 žlica lešnikovega ali drugega olja
- ščepec soli
- mleko po potrebi
- olje za cvrenje
Postopek
Stepemo jajca, dodamo olje in počasi dodajamo presejano moko s pecilnim praškom. Solimo po želji in z mlekom razredčimo testo do nekoliko gostejše mase kakor za palačinke.
Koprivne liste odtrgamo od stebla, operemo in osušimo. Cvrtje je uspešnejše in lepše, če uporabimo po dva lista, obrnjena z zunanjo stranjo drug proti drugemu, in ju skupaj pomakamo v maso za cvrtje. Liste hitro ocvremo v dobrem olju za cvrenje do zlato rumene barve. Ocvrte polagamo na papirnat prtiček, da se razmastijo. Ponudimo jih na svežih zelenih listih koprive, ki jih prej v rokah zmanemo z rokavicami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zelenjavni zavitek z omako
Ideja kako porabiti zelenjavo z vrta in je ne zavreči.
Veganska rožičeva potica s suhimi figami
Potica s katero boste presegli svoje babice