© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrti koprivni listi

Za gibčne sklepe

Ocvrti koprivni listi

Za gibčne sklepe

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ocvrti koprivni listi

Sestavine

  • 32–40 lepih listov pekoče koprive
  • 4 jajca
  • 4 zvrhane žlice moke
  • malo pecilnega praška
  • 1 žlica lešnikovega ali drugega olja
  • ščepec soli
  • mleko po potrebi
  • olje za cvrenje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 32–40 lepih listov pekoče koprive
  • 4 jajca
  • 4 zvrhane žlice moke
  • malo pecilnega praška
  • 1 žlica lešnikovega ali drugega olja
  • ščepec soli
  • mleko po potrebi
  • olje za cvrenje

Postopek

1

Stepemo jajca, dodamo olje in počasi dodajamo presejano moko s pecilnim praškom. Solimo po želji in z mlekom razredčimo testo do nekoliko gostejše mase kakor za palačinke.

2

Koprivne liste odtrgamo od stebla, operemo in osušimo. Cvrtje je uspešnejše in lepše, če uporabimo po dva lista, obrnjena z zunanjo stranjo drug proti drugemu, in ju skupaj pomakamo v maso za cvrtje. Liste hitro ocvremo v dobrem olju za cvrenje do zlato rumene barve. Ocvrte polagamo na papirnat prtiček, da se razmastijo. Ponudimo jih na svežih zelenih listih koprive, ki jih prej v rokah zmanemo z rokavicami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.