
Gratinirane palačinke s špinačo in rikoto
Gratinirane palačinke so kot nalašč za hitro kosilo ali večerjo
Gratinirane palačinke s špinačo in rikoto
Gratinirane palačinke so kot nalašč za hitro kosilo ali večerjo

Sestavine
- 4 velike palačinke (glej osnovni recept spodaj)
- 3 stroki česna
- 200 g mocarele
- 50 g parmezana
- 1 žlica in še malo oljčnega olja
- 400 g (1 pločevinka) paradižnikove polpe
- 1 dl pasiranega paradižnika (passate)
- 200 g mlade špinače
- 250 g rikote
- obilen ščep nastrganega muškatnega oreška
- sol in poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 4 velike palačinke (glej osnovni recept spodaj)
- 3 stroki česna
- 200 g mocarele
- 50 g parmezana
- 1 žlica in še malo oljčnega olja
- 400 g (1 pločevinka) paradižnikove polpe
- 1 dl pasiranega paradižnika (passate)
- 200 g mlade špinače
- 250 g rikote
- obilen ščep nastrganega muškatnega oreška
- sol in poper
Postopek
Česen stremo. Mocarelo odcedimo in natrgamo na koščke. Parmezan naribamo.
V kozici segrejemo olje in na njem nekaj sekund pražimo 2 stroka česna, nato pa dodamo paradižnikovo polpo in pasiran paradižnik. Solimo in popramo ter pustimo vreti 10 do 15 minut, da se tekočina zgosti v omako. Špinačo segrevamo v mikrovalovni pečici 2 minuti, da ovene, ali pa jo stresemo v cedilo in prelijemo z vrelo vodo. Ko se špinača dovolj ohladi, da jo lahko primemo, iz nje iztisnemo kar največ tekočine, nato pa jo grobo narežemo.
Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Zmešamo rikoto, špinačo, muškatni orešek, preostali česen in nekaj soli ter popra. Paradižnikovo omako damo v pekač, velik približno 20 x 30 cm. Špinačno mešanico namažemo po polovici vsake palačinke, nato palačinke prepognemo po sredini in nato še enkrat, da dobimo trikotnike. Razporedimo jih po omaki ter potresemo z mocarelo in parmezanom. Vse pokapamo s kančkom olja in pečemo 15 do 20 minut, da omaka na površini nekoliko zabrbota.