© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gratinirane palačinke s špinačo in rikoto

Gratinirane palačinke so kot nalašč za hitro kosilo ali večerjo

Gratinirane palačinke s špinačo in rikoto

Gratinirane palačinke so kot nalašč za hitro kosilo ali večerjo

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
gratinirane palacinke

Sestavine

  • 4 velike palačinke (glej osnovni recept spodaj)
  • 3 stroki česna
  • 200 g mocarele
  • 50 g parmezana
  • 1 žlica in še malo oljčnega olja
  • 400 g (1 pločevinka) paradižnikove polpe
  • 1 dl pasiranega paradižnika (passate)
  • 200 g mlade špinače
  • 250 g rikote
  • obilen ščep nastrganega muškatnega oreška
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 velike palačinke (glej osnovni recept spodaj)
  • 3 stroki česna
  • 200 g mocarele
  • 50 g parmezana
  • 1 žlica in še malo oljčnega olja
  • 400 g (1 pločevinka) paradižnikove polpe
  • 1 dl pasiranega paradižnika (passate)
  • 200 g mlade špinače
  • 250 g rikote
  • obilen ščep nastrganega muškatnega oreška
  • sol in poper

Postopek

1

Česen stremo. Mocarelo odcedimo in natrgamo na koščke. Parmezan naribamo.

2

V kozici segrejemo olje in na njem nekaj sekund pražimo 2 stroka česna, nato pa dodamo paradižnikovo polpo in pasiran paradižnik. Solimo in popramo ter pustimo vreti 10 do 15 minut, da se tekočina zgosti v omako. Špinačo segrevamo v mikrovalovni pečici 2 minuti, da ovene, ali pa jo stresemo v cedilo in prelijemo z vrelo vodo. Ko se špinača dovolj ohladi, da jo lahko primemo, iz nje iztisnemo kar največ tekočine, nato pa jo grobo narežemo.

3

Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Zmešamo rikoto, špinačo, muškatni orešek, preostali česen in nekaj soli ter popra. Paradižnikovo omako damo v pekač, velik približno 20 x 30 cm. Špinačno mešanico namažemo po polovici vsake palačinke, nato palačinke prepognemo po sredini in nato še enkrat, da dobimo trikotnike. Razporedimo jih po omaki ter potresemo z mocarelo in parmezanom. Vse pokapamo s kančkom olja in pečemo 15 do 20 minut, da omaka na površini nekoliko zabrbota.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.