
Bučni njoki na bučnem pireju s črnimi trobentami in slanino
Njoki za sladokusce
Bučni njoki na bučnem pireju s črnimi trobentami in slanino
Njoki za sladokusce

Sestavine
za njoke
- 850 g buče
- 300 g moke
- 2 jajci
- sol
- mleti beli poper
- 1 žlička naribanega muškatnega oreška
za omako
- 50 g pora
- 50 g masla
- 8 rezin slanine
- 150 g črnih trobent

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
za njoke
- 850 g buče
- 300 g moke
- 2 jajci
- sol
- mleti beli poper
- 1 žlička naribanega muškatnega oreška
za omako
- 50 g pora
- 50 g masla
- 8 rezin slanine
- 150 g črnih trobent
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Če je buča cela, jo razpolovimo, očistimo in položimo na pekač. Za približno 30 minut ga položimo v segreto pečico, da se bučno meso povsem zmehča. Pečeno bučo nekoliko ohladimo in bučno meso z žlico izdolbemo. V multipraktik stresemo 250 g bučnega mesa in zmiksamo v pire (preostanek bučnega mesa prihranimo).
Bučnemu pireju v skledi primešamo jajci, sol, poper in muškatni orešek. Postopoma dodajamo moko in nežno gnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na 4 dele, ki jih na pomokani delovni površini razvaljamo v svaljke. Narežemo majhne njoke in jih oblikujemo s pomokanimi rokami, da se njoki ne lepijo. Polagamo jih v krop in počasi kuhamo 10 minut, da priplavajo na površje. Kuhane poberemo s penovko.
Por narežemo na tanke rezine in ga popražimo na maslu, dodamo narezano slanino in na hitro prepražimo. Vmešamo očiščene in natrgane črne trobente ter vse skupaj pražimo še 5 minut na srednjem ognju. Primešamo bučne njoke in po potrebi dosolimo. Dodamo lahko tudi nekaj prihranjenega pečenega bučnega mesa, narezanega na kocke.