Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučna juha s črno kumino

Bučna juha s črno kumino

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 800 g buče
  • 1 krompir
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 žlički semen črne kumine (črnike)
  • ščepec čilija v prahu
  • 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
  • majhen šopek peteršilja

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 800 g buče
  • 1 krompir
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 žlički semen črne kumine (črnike)
  • ščepec čilija v prahu
  • 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
  • majhen šopek peteršilja

Postopek

1

Bučo olupimo, ji odstranimo semenje in jo narežemo na kose. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V veliki kozici segrejemo olje, dodamo drobno sesekljano čebulo in pražimo, da porumeni. Dodamo semena črne kumine in čili ter pražimo 1 minuto. Dodamo bučo, krompir in prilijemo jušno osnovo. Zavremo. Dobro premešamo, pokrijemo in pustimo, da narahlo vre 20 minut oziroma tako dolgo, da se zelenjava zmehča.

2

Juho spiriramo s paličnim mešalnikom in med piriranjem dodamo peteršiljeve liste. Juho lahko v več porcijah zmeljemo v mešalniku. Preden jo postrežemo, jo znova pogrejemo. Lahko jo za 1 mesec zamrznemo.

Nasvet

Bučna juha kot slavnostna predjed

Vzamemo nekaj majhnih školjk pokrovač ali 4 velike, ki jih vodoravno prerežemo na pol. Potresemo jih z malce čilija v prahu in na kratko popečemo po vsaki strani, da rahlo porjavijo. Juho nalijemo v 4 skodele ter jo okrasimo s pokrovačami in lističi peteršilja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.