
Bučna juha s črno kumino
Bučna juha s črno kumino

Sestavine
- 800 g buče
- 1 krompir
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 žlički semen črne kumine (črnike)
- ščepec čilija v prahu
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- majhen šopek peteršilja
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 800 g buče
- 1 krompir
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 žlički semen črne kumine (črnike)
- ščepec čilija v prahu
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- majhen šopek peteršilja
Postopek
Bučo olupimo, ji odstranimo semenje in jo narežemo na kose. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V veliki kozici segrejemo olje, dodamo drobno sesekljano čebulo in pražimo, da porumeni. Dodamo semena črne kumine in čili ter pražimo 1 minuto. Dodamo bučo, krompir in prilijemo jušno osnovo. Zavremo. Dobro premešamo, pokrijemo in pustimo, da narahlo vre 20 minut oziroma tako dolgo, da se zelenjava zmehča.
Juho spiriramo s paličnim mešalnikom in med piriranjem dodamo peteršiljeve liste. Juho lahko v več porcijah zmeljemo v mešalniku. Preden jo postrežemo, jo znova pogrejemo. Lahko jo za 1 mesec zamrznemo.
Nasvet
Bučna juha kot slavnostna predjed
Vzamemo nekaj majhnih školjk pokrovač ali 4 velike, ki jih vodoravno prerežemo na pol. Potresemo jih z malce čilija v prahu in na kratko popečemo po vsaki strani, da rahlo porjavijo. Juho nalijemo v 4 skodele ter jo okrasimo s pokrovačami in lističi peteršilja.