
Hotdog s steakom in sirom
Pokažite svojo izvirnost in pripravite malce drugačne hotdoge
Hotdog s steakom in sirom
Pokažite svojo izvirnost in pripravite malce drugačne hotdoge

Sestavine
- 1 bržolni steak (ribeye), pribl. 300 g
- sol
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 zeleni papriki
- 4 štručke za hotdoge
- 60 g dimljenega čedarja (ali drugega sira)
- gorčica
- 2 žlici hrustljavo ocvrte čebule

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
- 1 bržolni steak (ribeye), pribl. 300 g
- sol
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 zeleni papriki
- 4 štručke za hotdoge
- 60 g dimljenega čedarja (ali drugega sira)
- gorčica
- 2 žlici hrustljavo ocvrte čebule
Postopek
Steak solimo in ga v ponvi na vročem olju skupaj z natrtimi, a celimi stroki česna pečemo 4 do 5 minut na vsaki strani, da je medium-rare. Prenesemo ga na desko, kjer naj malo počiva, česen pa zavržemo.
Papriko očistimo, narežemo na trakove in damo v ponev, po potrebi dodamo še malo olja. Solimo in pražimo 3 do 4 minute.
Vključimo žar v pečici. Steak narežemo na tanke rezine. Vsako štručko prerežemo in nadevamo s četrtino mesa, paprike in sira, narezanega na rezine. Hotdoge položimo pod žar za 2 do 3 minute, nato jih začinimo z gorčico in posujemo s hrustljavo čebulo.