© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonovi kolački z makom

Priznajte, da ste se jih v istem hipu, ko ste jih zagledali, odločili narediti! So brezmejno očarljivi.

Limonovi kolački z makom

Priznajte, da ste se jih v istem hipu, ko ste jih zagledali, odločili narediti! So brezmejno očarljivi.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 12 kolačkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lemon and poppyseed cupcakes

Sestavine

  • 220 g moke
  • 170 g rjavega sladkorja
  • lupina 2 limon
  • 1 žlica popraženih makovih semen
  • 3 jajca
  • 100 g navadnega jogurta
  • 170 g stopljenega in rahlo ohlajenega masla

krema

  • 220 g zmehčanega masla
  • 400 g presejanega sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • nekaj kapljic rumene jedilne barve
  • okrasne rožice iz sladkorja za okras
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 220 g moke
  • 170 g rjavega sladkorja
  • lupina 2 limon
  • 1 žlica popraženih makovih semen
  • 3 jajca
  • 100 g navadnega jogurta
  • 170 g stopljenega in rahlo ohlajenega masla

krema

  • 220 g zmehčanega masla
  • 400 g presejanega sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • nekaj kapljic rumene jedilne barve
  • okrasne rožice iz sladkorja za okras

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač za mafine z 12 vdolbinami obložimo s papirnatimi modelčki. V veliki skledi zmešamo moko, sladkor, limonovo lupino in makova semena. V drugi skledi stepemo jajca, ki jih zmešamo z jogurtom. Jajčno mešanico vlijemo v suhe sestavine, dodamo še stopljeno maslo in vse skupaj z metlico ali kuhalnico zmešamo, da dobimo gladko testo. Razdelimo ga v luknjice v pekaču in pečemo 20 do 22 minut. Zobotrebec, s katerim preverimo, če so kolački pečeni, mora ostati čist, ko ga izvlečemo iz pečenega kolačka. Kolačke 5 minut ohlajamo v pekaču, nato pa jih zvrnemo na kuhinjsko mrežo in popolnoma ohladimo.

2

Pripravimo še oblogo tako, da v veliki skledi stepamo maslo, da postane zelo mehko. Nato mu postopoma vtepemo še sladkor v prahu in limonov sok. Primešamo še malo rumene jedilne barve in kremo napolnimo v brizgalno vrečko z večjim zvezdastim nastavkom.

3

Z brizgalno vrečko okrasimo kolačke tako, da vrečko držimo skoraj popolnoma navpično in približno 1 centimeter nad kolačkom. Najprej v krogu nabrizgamo kremo po zunanjem robu kolačka. Nato nabrizgamo manjši krog v tem večjem, med njima ne sme biti vrzeli, tako nadaljujemo vse do sredine kolačka. S kremo nabrizgamo še preostale kolačke, nato jih okrasimo s sladkornimi rožicami ali s kakšno drugo dekoracijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.