
Pečeni kosmiči z borovnicami in oreški
Kosmiče si lahko pripravite že dan prej, da bo zajtrk naslednje jutro pripravljen v manj kot 5 minutah
Pečeni kosmiči z borovnicami in oreški
Kosmiče si lahko pripravite že dan prej, da bo zajtrk naslednje jutro pripravljen v manj kot 5 minutah

Sestavine
- 5 dl mandljevega napitka
- 200 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici mandljevega masla
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 jajce
- 1 majhna zrela banana
- 1⁄2 žličke mandljevega ali 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome (po želji)
- 450 g borovnic in še malo, ko postrežemo
- 30 g neblanširanih mandljev
ko postrežemo
- mleko ali jogurt
- med

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 5 dl mandljevega napitka
- 200 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici mandljevega masla
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 jajce
- 1 majhna zrela banana
- 1⁄2 žličke mandljevega ali 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome (po želji)
- 450 g borovnic in še malo, ko postrežemo
- 30 g neblanširanih mandljev
ko postrežemo
- mleko ali jogurt
- med
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Jajce razžvrkljamo, banano pretlačimo, mandlje grobo narežemo. Vse sestavine zmešamo v veliki skledi.
Mešanico predenemo v pekač ali drugo nepregorno posodo in jo pečemo 30 do 35 minut, da je v sredini zelo vroča. Postrežemo toplo z mlekom ali jogurtom in medom, po vrhu pa lahko posujemo še nekaj borovnic.