
Pečeni kosmiči z borovnicami in oreški
Kosmiče si lahko pripravite že dan prej, da bo zajtrk naslednje jutro pripravljen v manj kot 5 minutah
Pečeni kosmiči z borovnicami in oreški
Kosmiče si lahko pripravite že dan prej, da bo zajtrk naslednje jutro pripravljen v manj kot 5 minutah

Sestavine
- 5 dl mandljevega napitka
- 200 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici mandljevega masla
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 jajce
- 1 majhna zrela banana
- 1⁄2 žličke mandljevega ali 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome (po želji)
- 450 g borovnic in še malo, ko postrežemo
- 30 g neblanširanih mandljev
ko postrežemo
- mleko ali jogurt
- med
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 5 dl mandljevega napitka
- 200 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici mandljevega masla
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 jajce
- 1 majhna zrela banana
- 1⁄2 žličke mandljevega ali 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome (po želji)
- 450 g borovnic in še malo, ko postrežemo
- 30 g neblanširanih mandljev
ko postrežemo
- mleko ali jogurt
- med
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Jajce razžvrkljamo, banano pretlačimo, mandlje grobo narežemo. Vse sestavine zmešamo v veliki skledi.
Mešanico predenemo v pekač ali drugo nepregorno posodo in jo pečemo 30 do 35 minut, da je v sredini zelo vroča. Postrežemo toplo z mlekom ali jogurtom in medom, po vrhu pa lahko posujemo še nekaj borovnic.