
Sestavine
biskvit
- 2 jajci
- 1 skodelica (2,5 dl) sladkorja
- 1 skodelica pšeničnega zdroba
- 1 skodelica mletih orehov
- 1 skodelica mleka
- 2 žlici moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 jabolki
obliv
- 200 g mlečne čokolade
- 50 g masla
- pekač velikosti 21 x 24 cm
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
biskvit
- 2 jajci
- 1 skodelica (2,5 dl) sladkorja
- 1 skodelica pšeničnega zdroba
- 1 skodelica mletih orehov
- 1 skodelica mleka
- 2 žlici moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 jabolki
obliv
- 200 g mlečne čokolade
- 50 g masla
- pekač velikosti 21 x 24 cm
Postopek
V skledo ubij jajci, dodaj skodelico sladkorja in sestavine penasto zmešaj z ročnim mešalnikom. Dodaj mlete orehe, mleko, moko, vaniljev sladkor, pecilni prašek in zdrob. Vse skupaj ponovno zmešaj z mešalnikom.

Jabolki olupi in grobo naribaj (pazi na prste!) ter dodaj k pripravljeni masi. Naribani jabolki v maso vmešaj s kuhalnico.

Pečico segrej na 200 °C. Pekač velikosti približno 21 x 24 cm obloži s papirjem za peko. Nanj vlij pripravljeno mešanico in površino zravnaj z lopatico ali žlico. Biskvit prestavi v ogreto pečico in peci 15 do 20 minut.

Medtem pripravi čokoladni obliv. Čokolado razlomi v lonček, jo počasi segrej, da se stopi, in vmešaj še maslo. Ko je kolač pečen, ga previdno vzemi iz pečice in prelij s stopljeno čokolado. Kolač naj se ohladi, nato ga razreži na kocke.
