
Bučkina juha s krompirjem in sirom
Bučkina juha s krompirjem in sirom

Sestavine
- 500 g mladega krompirja
- 2 zelenjavni jušni kocki
- 1 kg bučk
- šopek mlade čebulice
- 100 g naribanega sira čedar
- ščep muškatnega oreška
- sol in poper
- sir in malo muškatnega oreška ali popra za posip
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 500 g mladega krompirja
- 2 zelenjavni jušni kocki
- 1 kg bučk
- šopek mlade čebulice
- 100 g naribanega sira čedar
- ščep muškatnega oreška
- sol in poper
- sir in malo muškatnega oreška ali popra za posip
Postopek
Krompir očistimo, skrtačimo in grobo narežemo. Damo ga v večjo kozico, dodamo toliko vode, da je pokrit, v vodo pa nadrobimo še jušni kocki. Zavremo, nato kozico pokrijemo in kuhamo 5 minut. Dodamo grobo narezane bučke in jih v pokriti kozici kuhamo 5 minut. Nato dodamo še skoraj vso mlado čebulo, narezano na kolobarje (malo pa je prihranimo za postrežbo). Pokrijemo in kuhamo 5 minut.
Kozico odstavimo, v juho vmešamo sir in začinimo z muškatnim oreškom, soljo in poprom. S paličnim mešalnikom zmeljemo sestavine. Če je juha pregosta, dodamo še malo vode. Vlijemo jo v skledice, posujemo s sirom, muškatnim oreškom ali poprom in kolobarji prihranjene mlade čebule.