
Svinjski file v testu s špargljevim ragujem
Svinjski file v testu s špargljevim ragujem

Sestavine
- 400 g svinjskega fileja
- 150 g listnatega testa
- 6 rezin mesnate slanine
- ½ šopka špargljev
- 1 žlica kisle smetane
- ½ dl sladke smetane
- sol
- sveže mlet poper
- maščoba za pekač
- jajce za premaz
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 400 g svinjskega fileja
- 150 g listnatega testa
- 6 rezin mesnate slanine
- ½ šopka špargljev
- 1 žlica kisle smetane
- ½ dl sladke smetane
- sol
- sveže mlet poper
- maščoba za pekač
- jajce za premaz
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Listnato testo tanko razvaljamo do velikosti, ki bo primerna za zavijanje mesa. File rahlo solimo in popramo, obložimo z rezinami slanine in zavijemo v testo; nekaj testa prihranimo za okras.

Zvitek premažemo s stepenim jajcem in površino poljubno okrasimo s testenimi trakovi. Zvitek položimo na pomaščen pekač in pečemo v pečici približno pol ure.

Medtem šparglje operemo, odrežemo olesenele konce, do čvrstega skuhamo in takoj splaknemo z ledeno mrzlo vodo. Kuhane šparglje narežemo na manjše kose. Obe vrsti smetane zavremo, dodamo šparglje ter začinimo s soljo in poprom.
Pečen svinjski file vzamemo iz pečice, razrežemo na primerne rezine in ponudimo s špargljevim ragujem.
