
Juha iz pečenega sladkega krompirja in korenja
Juha iz pečenega sladkega krompirja in korenja

Sestavine
- 500 g sladkega krompirja
- 300 g korenja
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1 dl kisle smetane in še malo, ko postrežemo
- sol
- črni poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 500 g sladkega krompirja
- 300 g korenja
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1 dl kisle smetane in še malo, ko postrežemo
- sol
- črni poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir in korenje olupimo ter narežemo na kose. Damo ju v velik pekač, pokapamo z 2 žlicama oljčnega olja, solimo in popramo. Postavimo v pečico in pečemo 25 do 30 minut, da zelenjava karamelizira in se zmehča.
Medtem damo v globoko kozico preostalo olje in na njem pražimo sesekljano čebulo 10 minut, da se zmehča. Dodamo strt česen in mešamo 1 minuto, nato dodamo jušno osnovo. Nežno kuhamo 5 do 10 minut, da je čebula zelo mehka.
Ko je zelenjava pečena, jo pustimo, da se malo ohladi, nato jo dodamo v kozico z juho in s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo. Vmešamo kislo smetano in nameljemo obilo črnega popra.