
Brinova omaka k svinjskemu mesu
Omaka s katero popestrite meso
Brinova omaka k svinjskemu mesu
Omaka s katero popestrite meso

Sestavine
- 2–3 žlice surovega masla
- 3 žlice polnozrnate univerzalne moke
- 7,5 dl vode
- 2 veliki rdeči čebuli
- 150 g kraške pancete ali ½ suhe klobase
- 1,5 dl dobrega rdečega vina
- 1–2 žlici brinovih jagod
- naribana pomarančna lupinica
- 2 žlici sladke smetane

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 2–3 žlice surovega masla
- 3 žlice polnozrnate univerzalne moke
- 7,5 dl vode
- 2 veliki rdeči čebuli
- 150 g kraške pancete ali ½ suhe klobase
- 1,5 dl dobrega rdečega vina
- 1–2 žlici brinovih jagod
- naribana pomarančna lupinica
- 2 žlici sladke smetane
Postopek
Iz masla in moke pripravimo prežganje, ga zalijemo z vodo in še nekoliko pokuhamo. Dodamo na drobno narezano čebulo, panceto ali klobaso, brinove jagode in naribano pomarančno lupino. Med kuhanjem prilivamo vino, da dosežemo ustrezno gostoto, tik pred koncem zamešamo še smetano in malce pokuhamo. Omako ponudimo z mesom, ki ga na hitro popečemo.