
Sestavine
biskvit
- 50 g ohlajenega stopljenega masla
- 6 velikih jajc
- 170 g rjavega sladkorja
- 120 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
krema
- 1 žlička vaniljeve arome
- 400 g vloženih breskev v sirupu
- 75 g malinove marmelade
- 150 g svežih malin
- 2 dl sladke smetane
- maslo za pekač
- sladkor za posip
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
biskvit
- 50 g ohlajenega stopljenega masla
- 6 velikih jajc
- 170 g rjavega sladkorja
- 120 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
krema
- 1 žlička vaniljeve arome
- 400 g vloženih breskev v sirupu
- 75 g malinove marmelade
- 150 g svežih malin
- 2 dl sladke smetane
- maslo za pekač
- sladkor za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač velikosti 25 x 35 cm premažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. V večji skledi z električnim mešalnikom penasto stepemo jajca s sladkorjem, da dobimo svetlo mešanico; to traja približno 5 minut.
V skledo presejemo moko s pecilnim praškom in jo nežno vmešamo v jajčno mešanico. Dodamo še maslo in hitro vmešamo v testo; pazimo, da ne mešamo preveč, da v testu ostane čim več zraka. Vlijemo ga v pripravljen pekač, s hrbtno stranjo žlice poravnamo testo in ga pečemo 12 do 15 minut, da se biskvit speče in naraste.
Na delovno površino damo večji kos papirja za peko in ga posujemo s sladkorjem.

Na papir previdno zvrnemo biskvit in odstranimo papir za peko, na katerem se je biskvit pekel.

Z novim kosom papirja biskvit previdno zvijemo in pustimo, da se ohladi.

Pripravimo še kremo. Breskve odcedimo, tekočino pa prihranimo. V skledo damo smetano in ji dodamo aromo ter 3 žlice sirupa. Stepamo tako dolgo, da se na smetani začnejo delati vršički. Primešamo ji polovico grobo narezanih breskev in polovico malinove marmelade, ki jo predhodno rahlo segrejemo, da postane bolj tekoča.
Ohlajen biskvit odvijemo in ga premažemo z breskvino kremo, posujemo jo s svežimi malinami in dodamo še preostale nasekljane breskve. Prelijemo s preostalo marmelado in rulado tesno zavijemo. Damo jo na pladenj, posujemo s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.