
Rulada z mangom, pasijonko in malinami
Rulada z mangom, pasijonko in malinami

Sestavine
- 3 jajca
- 85 g svetlo rjavega sladkorja + 1 žlica
- 85 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- maslo za pekač
nadev
- 2 manga
- meso 2 velikih zrelih pasijonk
- 250 g malin
- 1 žlica svetlo rjavega sladkorja
- 200 g grškega jogurta ali pasirane skute
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 3 jajca
- 85 g svetlo rjavega sladkorja + 1 žlica
- 85 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- maslo za pekač
nadev
- 2 manga
- meso 2 velikih zrelih pasijonk
- 250 g malin
- 1 žlica svetlo rjavega sladkorja
- 200 g grškega jogurta ali pasirane skute
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač za rulade velikosti 30 x 24 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Jajca in sladkor damo v veliko skledo in stepamo približno 5 minut, da nastane gosta svetla masa. Nanjo presejemo moko s pecilnim praškom in previdno vmešamo, nato vmešamo še vaniljo. Testo razprostremo na pekač in pečemo 12 do 15 minut, da se zlato obarva. Pečen biskvit zvrnemo na drug kos papirja za peko, ki smo ga posuli z žlico sladkorja. Biskvit s papirjem zvijemo in pustimo, da se popolnoma ohladi. (Biskvit lahko tudi zamrznemo za največ 1 mesec.)
Mango olupimo in narežemo na majhne koščke. V skledi zmešamo pasijonko, tretjino manga, tretjino malin, sladkor in jogurt. Biskvit razvijemo, ga nadevamo in spet zvijemo. Preostalo sadje postrežemo ob strani. (Rulado lahko nadevamo do 2 uri pred postrežbo in jo shranimo v hladilniku.)