
Rulada z mangom, pasijonko in malinami
Rulada z mangom, pasijonko in malinami

Sestavine
- 3 jajca
- 85 g svetlo rjavega sladkorja + 1 žlica
- 85 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- maslo za pekač
nadev
- 2 manga
- meso 2 velikih zrelih pasijonk
- 250 g malin
- 1 žlica svetlo rjavega sladkorja
- 200 g grškega jogurta ali pasirane skute

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 3 jajca
- 85 g svetlo rjavega sladkorja + 1 žlica
- 85 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- maslo za pekač
nadev
- 2 manga
- meso 2 velikih zrelih pasijonk
- 250 g malin
- 1 žlica svetlo rjavega sladkorja
- 200 g grškega jogurta ali pasirane skute
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač za rulade velikosti 30 x 24 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Jajca in sladkor damo v veliko skledo in stepamo približno 5 minut, da nastane gosta svetla masa. Nanjo presejemo moko s pecilnim praškom in previdno vmešamo, nato vmešamo še vaniljo. Testo razprostremo na pekač in pečemo 12 do 15 minut, da se zlato obarva. Pečen biskvit zvrnemo na drug kos papirja za peko, ki smo ga posuli z žlico sladkorja. Biskvit s papirjem zvijemo in pustimo, da se popolnoma ohladi. (Biskvit lahko tudi zamrznemo za največ 1 mesec.)
Mango olupimo in narežemo na majhne koščke. V skledi zmešamo pasijonko, tretjino manga, tretjino malin, sladkor in jogurt. Biskvit razvijemo, ga nadevamo in spet zvijemo. Preostalo sadje postrežemo ob strani. (Rulado lahko nadevamo do 2 uri pred postrežbo in jo shranimo v hladilniku.)