
Božični godfather
Že ime koktajla nam sporoča, da skriva v sebi posebno noto.
Božični godfather
Že ime koktajla nam sporoča, da skriva v sebi posebno noto.

Sestavine
- 1 dl škotskega viskija
- 0,5 dl mandljevega likerja amaretto
- 1 dl sladke smetane
- 2 ščepca mletega muškatnega oreška
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
- 1 dl škotskega viskija
- 0,5 dl mandljevega likerja amaretto
- 1 dl sladke smetane
- 2 ščepca mletega muškatnega oreška
Postopek
V mešalnik za koktajle damo led, nato pa viski, amaretto in smetano. Dobro pretresemo in precedimo v ohlajene kozarce za martini ali kupe. Posujemo z malo muškatnega oreška in postrežemo.
Nasvet
Če nimate pri roki amaretta (ali ga morda ne marate), lahko ta koktajl pripravite tudi s kakšnim drugim podobnim likerjem, dostojna zamenjava so razni čokoladni oz. kavni likerji ali pa likerji z oreškastimi okusi (npr. lešnikov).
Amaretto
Amaretto je beseda, ki izhaja iz italijanskega jezika, amaro namreč pomeni grenko, končnica -etto pa namiguje na malo – malce grenko, torej.